fbpx

Eindejaar retraite
Rust en ruimte

 

Restorative- en Lichte Yoga
&
Mindfulness – Zijnsoriëntatie

Ruimte maken om tot rust komen in jezelf.
26, 27, 28, 29 december 2022
In het sfeervolle, voormalige klooster Rosario in Bever, België.

Eindejaar retraite: ‘Rust en ruimte’

Maandag tot donderdag tijd voor jezelf om tot rust te komen.

Met ruimte  voor ontspanning, stiltemomenten, inkeer en inzicht middels de beoefening van yoga, meditatie en mindfulness/zijnsoriëntatie.

Van 26-29 december 2022.

Op retraite gaan

Je even terugtrekken. Dat is wat we een ‘retraite’ noemen.
Het biedt gelegenheid om aandacht te hebben voor jezelf, stil te staan bij wat in je leeft, bij te tanken of je te bezinnen. Soms raast ons leven te veel door om rustig te kunnen nadenken, of goed te voelen wat juist is. Het is een oeroude gewoonte om dan in retraite de rust en stilte op te zoeken en ruimte te maken voor dat in jou wat gevoeld of gezien wil worden. Te kijken ook, naar jouw eigen vermogen om je leven op een voor jou passende manier in te richten. Achter te laten wat je niet meer dient, zodat er ruimte kan ontstaan voor iets nieuws.

Juist deze tijd van het jaar nodigt uit tot zelfreflectie. Onze eindejaarsretraite biedt jou de mogelijkheid om jezelf te ontmoeten op een diepere laag waar je misschien in het alledaagse leven aan voorbij gaat.
Hoewel dit geen complete stilte retraite is, zal de stilte op verschillende momenten een bedding zijn om tot jezelf te komen. Daarom ook zal het begin van de dag met yoga en ontbijt in stilte zijn en ook de middag- en avondmaaltijden (behalve op de aankomstdag en de lunch op donderdag) zullen in stilte worden doorgebracht.

Iedere dag zal er gelegenheid gecreëerd worden om ervaringen te delen en vragen te stellen.

 

 

 

Het eindejaar retraite programma

Maandagavond na de maaltijd volgt de kennismaking met elkaar, vertellen we je over het programma en is er een ontspanningsoefening voor het slapen gaan.

De ochtendyoga en Restorative Yoga worden gegeven door Diana. De mindfulness/zijnsoriëntatie oefeningen worden gegeven door Atyna.

We beginnen de dag om 8 uur met licht actieve yoga, wat zorgt voor extra verbondenheid met je lichaam. Dit is behulpzaam om ruimte te maken in je ‘mind’ en je wat makkelijker in contact te brengen met jezelf.

Na de yoga volgt het ontbijt.

Daarna gaan we aan de slag met mindfulness/zijnsoriëntatie  oefeningen die zorgen voor extra verbondenheid met je lichaam en de stilte. Deze zijn behulpzaam om je in contact te brengen met jezelf.

Hierna staat de lunch voor ons klaar.

De middagen kan iedereen naar eigen inzicht indelen, bijvoorbeeld een wandeling in de omgeving, met een boek op de bank in de bibliotheek, of gewoon lekker niets doen!

Restorative Yoga vindt eind van de middag plaats op dinsdag en woensdag.

Iedere dag zal er gelegenheid gecreëerd worden om ervaringen te delen en vragen te stellen.

Na de avondmaaltijd is er steeds een ontspanningsoefening zodat je alles los kunt laten en als een roosje kunt slapen.

Donderdagmiddag ronden we onze retraite af onder het genot van een kopje koffie of thee.

Voor wie?

Voor iedereen die verlangt naar rust en ruimte.
Ervaring met yoga is niet nodig. De oefeningen zijn eenvoudig en zachtheid is het motto. Maximale groepsgroote is 16 deelnemers.

Waarom daar?

Om de rust en het sfeervolle interieur, de prachtige tuin en het heerlijke eten met zoveel mogelijk seizoensgebonden maaltijden met biologische groenten. Dit voormalige klooster werd met diep respect voor mens en omgeving omgetoverd tot een oase van stilte en rust.

Wanneer?

Aankomst maandag 26 december tussen 16.30 en 17.30 uur.
Vertrek donderdagmiddag 29 december rond 16.00 uur.

Retraite Innerlijke Rust Een Cursus in Wonderen en Restorative Yoga zomer 2022 België
Retraite Innerlijke Rust Een Cursus in Wonderen en Restorative Yoga zomer 2022 België
Retraite Innerlijke Rust Een Cursus in Wonderen en Restorative Yoga zomer 2022 België

Door wie?

Retraite Innerlijke Rust Een Cursus in Wonderen en Restorative Yoga zomer 2022 België

Atyna Janse is yogadocent met een geheel eigen stijl uit diverse disciplines gericht op bewustwording en voeding van lichaam en geest.

Ze is actief als (stoel)yogadocent voor zowel bedrijven als particulieren. Tijdens haar lessen is de adem belangrijk als brug tussen lichaam en geest.

Naast yoga geeft ze les in spirituele (oosterse) filosofie en de afgelopen tijd is zij zich gaan verdiepen in zijnsoriëntatie. Door verschillende vormen van meditatie, visualisatie, lichaamswerk en allerlei praktijkoefeningen leert Atyna jou constructieve zelfzorg en zelfleiderschap. Verderop vind je  meer informatie over de Zijnsoriëntatie beoefening.

Retraite Innerlijke Rust Een Cursus in Wonderen en Restorative Yoga zomer 2022 België

Diana van der Gaast is sinds 1994 yogadocent. Daarnaast is zij ook mindfulness trainer. De laatste jaren kenmerken haar lessen zich steeds meer door een zacht en meditatief karakter.

Sinds 2012 is zij zich gaan specialiseren in Restorative Yoga, waarin mindfulness een belangrijk onderdeel is. Diana geeft les in verschillende yogastijlen, organiseert stilteretraites en workshops, en geeft twee keer per jaar een opleiding Restorative Yoga. Haar yogalessen brengen je in contact met jezelf door uit je hoofd naar je lichaam te gaan. Het brengt je tot zachtheid en ontspanning.

 

Diana en Atyna hebben sinds 2020 samen al meerdere retraites begeleid. De samenwerking is er één van moeiteloosheid en plezier, waarin zij elkaar met hun eigen kwaliteiten optimaal aanvullen. Dit tot volle tevredenheid van de deelnemers waarvan enkelen jaarlijks terugkeren.

Over de Mindfulness en Zijnsoriëntatie beoefening

Over de ochtendyoga en Restorative Yoga

Deze worden gegeven door Diana. ’s Ochtends voor het ontbijt, beginnen we de dag met eenvoudige Lichte Yoga. Oefeningen om het lichaam in zachtheid te strekken en soepel te maken. Met aandacht en met behulp van de adem die de bewegingen ondersteunt maken we hiermee de weg vrij voor een innerlijk schouwen en voelen.

Restorative  betekent herstellend. Het herstelt je lichaam van de effecten van dagelijkse en chronische stress.
Het is een passieve yogavorm die gaan inspanning vraagt. Je lichaam  wordt  in  liggende  poses  ondersteund  door  kussens  en  dekens,  hierdoor  word   je  uitgenodigd om spierspanning  los   te  laten  en  diep  te  ontspannen. De   poses   worden   een minuut of 15 aangehouden, zodat je van de  ‘doe-modus’  over kunt schakelen  naar de   ‘zijn-modus’.
De focus is op de  ademhaling en  lichaamsgewaarwordingen, en d.m.v. het  uitnodigen  van  adembeweging kan er ruimte gecreëerd worden in gebieden waar spanning  voelbaar is. De hele les is gericht op het ontspannen van het lichaam en het verstillen van de geest.
Daarnaast zorgt de ondersteuning van kussens en dekens ervoor  dat  er  een makkelijke overgave aan ‘niets doen’ kan ontstaan, zodat in die rust het parasympatische zenuwstelsel wordt geactiveerd.

De meditatieve aard van Restorative Yoga zorgt voor een ontvankelijke innerlijke houding die uitnodigt tot overgave.

Retraite Innerlijke Rust Een Cursus in Wonderen en Restorative Yoga zomer 2022 België
Retraite Innerlijke Rust Een Cursus in Wonderen en Restorative Yoga zomer 2022 België
Retraite Innerlijke Rust Een Cursus in Wonderen en Restorative Yoga zomer 2022 België

Informatie en aanmelden voor de eindejaar retraite

Jouw investering

Totaal € 575,– p.p. in een gedeelde kamer met wastafel. Douche en toilet op de gang.
Totaal € 635,- p.p. in een single kamer met wastafel. Douche en toilet op de gang.
Wanneer de kamers in het klooster door ons zijn volgeboekt, maken we ook gebruik van het bij het klooster horende dependance ‘Surplace’ (op een paar minuten loopafstand), waar zich nog extra kamers bevinden met eigen douche en toilet. Mocht je vragen hebben hierover, dan kun je ons mailen.

Wat is inbegrepen?

 • 3 ochtend yogalessen
 • 2 restorative yoga sessies in de middag
 • 3 ochtend bijeenkomsten met Zijnsoriëntatie
 • 3 avonden met een ontspannende afsluiting van de dag
 • verblijf en vegetarische maaltijden
 • koffie, thee en versnaperingen

Exclusief reis- (de Nederlands WA verzekering is niet geldig in België) en annuleringsverzekering, reiskosten.

Inschrijven

 • Prijsopbouw eenpersoonskamer:
  € 275,- voor het programma van Atyna en Diana + verblijf Rosario € 360,- = totaal € 635,- p.p.
 • Prijsopbouw gedeelde kamer:
  € 275,- voor het programma van Atyna en Diana + verblijf Rosario € 300,- = totaal € 575,- p.p.

Aanmelden en bestellen (aanbetaling van € 275,- voor het programma) voor de retraite kan via het formulier hieronder, waar je eerst je kamervoorkeur aangeeft.
Geef a.u.b. via mail aan Diana door of er dieetwensen zijn: info@yogaflow.nl.

Zodra je hebt besteld, reserveren wij een kamer voor jou bij Rosario/Surplace.

Van Rosario ontvang je ongeveer een maand voor aanvang nog een aparte betalings-uitnodiging voor je verblijf en maaltijden. Dit bedraagt € 300,- voor een gedeelde kamer en
€ 360,- voor een single kamer.

Geef eerst jouw kamervoorkeur op en klik daarna op de roze knop 'Aanmelden en bestellen'.
dit veld niet invullen s.v.p.

Hoe kom ik daar?

* Foto’s gebouw, tuin en interieur: © Rosario

menu