fbpx

Restorative Yoga specialisatie

Opleiding voor docenten in Vlissingen. Door de VYN erkend met 60 bijscholingspunten voor 4 modules.

Diana van der gaast

Ervaringen deelnemers Restorative Yoga specialisatie

Ervaringen van docenten:

Een diep proces in mezelf

Voor mij is deze vorm van yoga de parel van de yoga. Met zachtheid en aandacht weet Diana je tot een zeer diepe ontspanning en rust te brengen, daarnaast leer je de mooie elementen uit de Mindfulness op de juiste wijze toe te passen in je eigen lessen, maar vooral in je eigen leven. De diepgang van deze specialisatie bracht mij tot een diep proces in mijzelf en tevens verrijking als yogadocent!
Cindy Joan, december 2021

Unieke, kwaliteitsvolle Restorative Yoga opleiding

Een heel kwaliteitsvolle opleiding als je je wil verdiepen in Restorative Yoga. De Mindfulness die verweven is in deze opleiding maakt dat dit een unieke Restorative Yoga opleidng is.
Els Vantomme, december 2021

Finesses in taalgebruik

Wat opviel was de persoonlijke aandacht van Diana; Binnen de lessen was er veel ruimte om ervaring op te doen met de diverse poses, daarover te reflecteren en te brainstormen met elkaar. Daarbij werd ook onze eigen kundigheid door Diana serieus genomen.
Hoewel ik zelf al veel ervaring heb op het gebied van mindfulness-begeleiding, heb ik deze opleiding toch als een meerwaarde en verdieping kunnen ervaren. Net even die finesses in mijn taalgebruik, doorbreken van persoonlijke patronen van je begeleiding en de verdieping van zelfbeoefening.
Dit alles ondersteund door waardevolle readers, film- en fotomateriaal waardoor ik thuis op mijn tijd de poses kon bestuderen.

Kortom: Een aanrader voor degene die verdieping zoekt in een meer mindfulle en zachte benadering van de yogabeoefening en begeleiding.
Ingrid van Dalen, december 2020

Opleiding is kwalitatief heel hoog

Ik heb genoten en mijn liefde voor mindfulness is terug. De opleiding is kwalitatief heel hoog , na de opleiding ben je staat om duidelijke instructies te geven, in combinatie met een compassievolle meditatie in een restorative houding. In Coronatijd via Zoom, ging perfect en het voelde hetzelfde als aanwezig zijn.
Louise Raithel, juni 2020

Traumasensitief woordgebruik geleerd

Deze specialisatie is voor mij heel waardevol omdat ik heel veel heb geleerd, ook over mindfulness, traumasensitief woordgebruik en ‘rusten’ in de verschillende houdingen. Er wordt veel aandacht besteed aan het zelf ervaren, evalueren en oefenen. Ook het theoretische gedeelte wordt op een prettige manier overgebracht. Dankjewel Diana voor het delen van jouw prachtige Restorative Yoga specialisatie.
Inge Weijers, juni 2020

Recensie uit de nieuwsbrief van de VYN van de Restorative Yoga workshop tijdens het Yogacongres in Elspeet:

Een wellness gevoel

Een aangenaam gezicht de vele kussens en bolsters die de zaal vullen tijdens de workshop Restorative Yoga. Het geeft me al een wellness gevoel. Als yogamensen zijn we gewend aan rekken en strekken nu gaat het om ‘comfortabel in een houding zijn’! Met het juiste woord- en stemgebruik, wat Diana op prettige wijze doet, verleidt ze me en ik hou focus op mijn adem.
Een houding hou je minimaal 10-20 minuten aan, vandaar de kussens die je ondersteunen op allerlei plekken rond je lichaam zodat het geheel comfortabel aanvoelt. De tijd is nodig om je spieren te laten ontspannen en je geheel over te geven aan de houding. Het parasympatisch zenuwstelsel kan zo geactiveerd worden.
In de eerste oefening een achteroverbuiging, ik lig op een bolster die mijn gehele rug ondersteunt, ik voel zwaarte in mijn onderrug en wil het wegdrukken, maar juist het toelaten en zwaar laten worden maakt het zacht en het verdwijnt.
De tweede houding is de ‘Zeemeermin’. De bolster ligt nu onder mijn benen en ze worden ingepakt met een lap of deken, zodat ze bij elkaar blijven zonder moeite.
De adem laten doorstromen door je benen geeft verruiming. Een liggende twist is de volgende. Doordat eerst rechts wordt gedaan ervaar ik het verschil en bemerk ik wat het met me doet. Na de totale extra ontspanning, adem laten doorstromen door je rug, lijkt het of ik een weekend in een wellness centrum ben geweest!

Vera Boon, juni 2018

Ervaringen van docenten over de Restorative Yoga specialisatie:

Verfijning en verdieping

De Restorative Yoga opleiding heb ik als een mooie diepgaande opleiding ervaren. Een prachtige opbouw en de theorie heel uitgebreid, maar ook het ervaren staat centraal. Doorleving en beklijving van de stof is noodzaak. Deze opleiding is dan ook geen cursus, het is echt een proces wat tijd vergt. Diana gaat voor kwaliteit en staat daar ook voor! En dat werkt ook door in je yogalessen die je al geeft. Verfijning in taalgebruik en bewustwording, verdieping. En prachtig de mindfulnesstraining in de Restorative yoga verweven. Ik raad dan ook de Restorative yoga opleiding zeker aan! Blij deze opleiding te hebben gedaan om deze mooie herstellende vorm van yoga door te kunnen en mogen geven ! Diana dank voor je mooie lessen die je ons hebt gegeven, de verfijning en kwaliteit! En voor wie je bent! Genoten … van de prachtige groep yogadocenten – met elkaar zoveel gedeeld, van jou als docent en de Restorative yoga voelbaar in mijn hart…

Corrine Schot, yogadocent (vyn), december 2019
www.yogaherbsandflow.nl

Fantastische opbouw en kundig verweven met de mindfulnesstraining

De RY opleiding bij Diana heb ik als een prachtige opleiding ervaren. Fantastische opbouw en kundig verweven met de mindfulnesstraining. Echt een aanrader voor iedereen en ik beveel het van harte aan. Je leert zowel in de yoga (en ook bij Mindfulness) nog preciezer en bewuster formuleren en aanbieden van houdingen.

Ellen Hendrickx (yogadocent-VYN en Mindfulnesstrainster-VMBN), december 2019

Gewoontepatronen onderzoeken en doorbreken

Een intense, liefdevolle, comfortabele en verdiepende specialisatie. Precies zoals RY is. Diana geeft ook op deze manier les en ze bewaakt de manier en kwaliteit van het lesgeven in RY op een zorgvuldige manier. Hierdoor word je als docent uitgenodigd om je gewoontepatronen in je manier van lesgeven te onderzoeken en te doorbreken. Daarnaast zijn het weekenden met liefdevolle aandacht voor jezelf en een bijzondere, diepgaande ervaringen uitwisseling met collega’s. Een echte aanrader als je graag aan zelfonderzoek doet.

Winifred Wegener, december 2019

Ont-wikkeling, opening en ver-lichting

Ik heb eind 2018 de specialisatie Restorative Yoga gedaan bij Diana. En dit heeft voor mij een grote bijdrage gehad aan mijn ont-wikkeling, opening en ver-lichting. Door het heel veel zelf ervaren werd ik steeds zachter voor mijzelf. Een fantastische basis voor het doorgeven van deze weldadige yogavorm. Diana omhulde ons steeds opnieuw met haar warmhartigheid, enthousiasme en al haar kennis en ervaring. Met deze opleiding heb je dus zowel een gedegen theoretische als ervaringsgerichte achtergrond. Beter kan niet.
Heel fijn om dit nu allemaal ook zelf te kunnen delen. Een ontzettend waardevolle specialisatie.

Ingrid de Graaff, januari 2019

Je ervaring is je kennis

Ik heb Diana leren kennen als een prettige, deskundige yogadocent. De specialisatie Restorative Yoga was heel goed voorbereid door Diana en later bleek ook dat ze altijd bezig blijft om de opleiding te verbeteren. Zo was dit jaar de opleiding 4 weekenden in tegenstelling tot de 3 weekenden van eerdere jaren. Wat Diana benadrukt is dat de eigen ervaring heel erg belangrijk is. Dus het voelen, het verinnerlijken van de houdingen, weten wat een houding doet zodat je vanuit die basis de houding kan doorgeven aan cursisten. Het voelen en ervaren liep als een rode draad door de opleiding. De groep is werkelijk ondergedompeld in Restorative Yogalessen en dat was werkelijk heel bijzonder.
Wat ik ook als heel prettig heb ervaren is dat Diana met veel humor haar lessen geeft, zich niet als autoriteit die alles het beste weet opstelt, luistert naar andere ideeën en daar over nadenkt. Voor iedere yogadocent een aanrader.

Olga Overmeer, januari 2019

Goede professionele begeleiding

Bij Diana ben je in goede en zachte handen om op een vertrouwde manier de Restorative Yoga te ontdekken. Er is veel ruimte voor zelf ondergaan en voelen van waaruit je bijna moeiteloos wordt meegenomen op de weg naar zelfstandig oefeningen inspreken.
Goede, professionele begeleiding met oog voor het individu. Een aanrader.

Petra Kistemaker, januari 2019

Batterij opgeladen

Restorative yoga helpt me om te vertragen en oefent mijn geduld. De tijd die we nemen om werkelijk in een pose te zakken brengt verzachting en heelheid. Diepere lagen worden aangesproken. De ‘batterij’ voelt weer opgeladen, waardoor ik me in contact voel met een dieper vertrouwen, een gevoel van “Het is goed zoals het is.”
In deze specialisatie word je kundig begeleid, zowel praktisch als theoretisch met aanvullend lesmateriaal.
Dank je wel voor deze waardevolle specialisatie Diana.

Odile, januari 2019

Gelouterd

Tijdens mijn allereerste ervaring met Restorative Yoga in een workshop bij Diana was meteen de fysieke ontspanning voelbaar. Het voorgaande jaar had ik mijn zoon die door een psychotische periode ging thuis opgevangen. Op het moment van de workshop was alles achter de rug. Ik dacht dat het voor mij volledig achter de rug was. Maar tijdens een houding in diepe ontspanning kreeg ik de ervaring dat een vaste cocoon loskwam en ik opnieuw vrij kwam. Het verraste mij dat het lichaam spanning vasthoudt waarvan ik niet bewust was dat die er nog zat. Op weg naar huis barstte ik in tranen uit. Ik kreeg het inzicht en besef dat ik na de ziekte van mijn zoon mij sterk had gehouden voor hem en ons gezin en familie. Ik dacht dat het voorbij was. Door de intense ontspanning kon ik voor het eerst terug wenen en verdriet voelen.  Ik had het vastgehouden, weggeduwd. Het was tegelijk een waaw effect wat een diepe werking dat mijn lichaam me liet ervaren. Door het hoofd zo goed in een kader gehouden. Door het lichaam te ontspannen, verdween het kader waarin ik mij gehandhaafd had. De emoties mochten stromen, ik kon eindelijk verdriet toelaten. En daarmee was het ook geklaard.
En daarna voelde ik me gelouterd. Het effectief loslaten van spanning gebeurt door de bewoordingen waarin de studenten begeleid worden naar de yogahouding, de ademhaling, het lichaam, de gedachten, gewaarwordingen. Het is een  begeleiden naar bewustzijn. Een meditatieve vorm van yoga. Heerlijk vond ik dat.
Wat ik gemerkt heb en waar ik me bewust van geworden ben, is dat weerstand voelbaar veel energie vraagt. dat emoties wegduwen veel energie kost. Door de diepe ontspanning komt energie vrij.  Meer ruimte meer energie, meer levensvreugde, diepe dankbaarheid.

Catherine, mei 2018

Ondersteuning

“Ondersteuning” is voor mij één van de meest passende woorden bij Restorative Yoga. Dacht ik eerst “Ik lig in deze houding wel okay” voelde ik gaandeweg toch hoeveel rustiger en zachter het kon. Zowel fysiek als – meer van binnen –  ook op mentaal & emotioneel gebied. Het ervaren van loslaten verdiepte zich.
Hoe hard ben ik aan het werk, hoeveel eis ik van mijzelf, hoe hoog leg ik niet de lat? En is dat allemaal nodig? Waar is het goed voor? Wil ik dit zo blijven doen?
Toen ik zelf mijn eerste workshops RY gaf, hoorde ik terug wat ik tijdens de trainingsdagen ook al had ervaren: je gaat je niet per se altijd béter voelen door een sessie. Soms wel, dan is het heerlijk ontspannend & verzachtend. Op andere momenten is het niet echt ‘lekker’ om in een houding te zijn omdat ik gewaarwordingen krijg van een dieper vasthouden, kramp en pijn. Fysiek en emotioneel. Hierin kan ik dus vooral beter leren vóelen wat er is, wat er speelt. En daar dan met mildheid bij zijn. Dat is de kunst die Restorative Yoga mij wil bijbrengen.
Diana biedt heldere uitleg, doorspekt haar lessen met levenservaring en kennis, en zij begeleidt haar studenten met een hart vol compassie. Met passie voor deze bijzondere vorm van yoga.
Sta je open om jezelf te ont-moeten? Dan kan ik deze specialisatie van harte aanbevelen.

Ingrid Lacroix, Sittard, 16 april 2018

Volwaardige opleiding

Deze specialisatie is een volwaardige opleiding die je de tools geeft om een heel specifieke vorm van yoga te geven. Ook als je een ervaren docent bent en eerder bijvoorbeeld al een Yin opleiding hebt gevolgd. Juist als Yin docent wordt duidelijk wat het verschil zou moeten zijn tussen een Yin les en een Restorative Yoga les.

Marty Langendoen, april 2018

De meest bijzondere yogavorm en opleiding

Diana, ik wil je nog eens laten weten dat dit de meest bijzondere yogavorm en opleiding is die ik heb ervaren. Mede door jouw rust. Ik heb er zelf ook veel aan. Het heeft mij ook de richting gewezen waar ik verder in wil ontwikkelen: de herstellende en ontspannende Yogavormen.

Nora van Eenennaam, 2017

Warm en liefdevol

Dankbaarheid dat dit op mijn pad is gekomen. Een geschenk voor mezelf. Diana geeft de lessen vanuit passie, met warmte en liefdevol. Dit is net waarnaar ik op zoek was.

Angela Murgia, 2017

Bewuster van patronen

Tijdens de specialisatie heb ik mogen ervaren wat het effect van Restorative Yoga is. Ik ben me veel bewuster geworden van mijn eigen lichaam en gedachtes, van patronen en dingen die ik ‘automatisch’ doe. Het is niet alleen een aanvulling geweest voor mijn lessen, maar ook voor mij als persoon. Ik heb veel handvatten gekregen in de vorm van poses, meditaties en bewustwording in hoe ik een houding inspreek en wat het effect is van woorden die ik gebruik of muziek die in mijn les speelt.

Ilona Pluijmaekers, 2017

Verbaal verrijkend

De specialisatie is veelzijdig, vak verdiepend, verbaal verrijkend, verstillend, verzorgend, verzachtend en verwarmend. Kortom volledig!

Marieke van der Maas, 2018

Waardevol voor mij als persoon en als docent

“Afgelopen winter heb ik deze bijscholing gevolgd en ben daar nog steeds erg blij mee. Deze specialisatie zit erg goed in elkaar. Het eerste weekend kennismaken, stukje theorie en achtergrond, maar vooral veel ervaren van deze helende vorm van yoga. Gevolgd door twee andere weekenden waarin we nog meer mochten ervaren, maar ook werden uitgenodigd te oefenen met de poses, ervaringen te delen en les te geven aan elkaar. Aan de hand van huiswerkopdrachten konden we in de weken tussen de weekenden door thuis volop aan de slag. Met RY maar ook met mindfulness oefeningen, die Diana in de cursus heeft verwerkt. Heel waardevol voor mij als persoon en als docent. Na ieder weekend (module) kregen we een zeer complete syllabus via de mail opgestuurd, wat een mooi naslagwerk vormt bij het geven van je eigen RY lessen/workshops.
Ik heb deze bijscholing als bijzonder leerzaam ervaren, Diana weet haar ervaring op een heel deskundige en zachte manier over te brengen. Plezierig vond ik ook dat ze veel RY laat ervaren tijdens deze bijscholing. Bijzonder is te merken hoe je steeds dieper en dieper kunt ontspannen, nog meer spanning los kunt laten, terwijl je denkt redelijk ontspannen te zijn…….”

Willemien Lievense, 2017

Mini vakantie op de yogamat

“Wat een kado, wat een verdieping op m’n yogapad! Wat heb ik veel geleerd over deze zachte, herstellende yogavorm én over het beoefenen van mindfulness.
Elke module was als een mini-vakantie op de yogamat. Zo fijn om te stoppen met ‘doen’ en de helende kracht van ‘zijn’ te ervaren in de Restorative yoga. Onder de liefdevolle en kundige begeleiding van Diana kon ik me volledig overgeven.”

Claudia Heere, 2017

Restorative Yoga Specialisatie nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden over Restorative Yoga, wetenswaardigheden, workshops en opleiding?
Schrijf je dan in voor deze speciale nieuwsbrief voor yogadocenten.

dit veld niet invullen s.v.p.

menu