fbpx

Hatha Yoga

Maandagochtend van 9.00 – 10.10 uur
donderdagochtend van 10.20 – 11.30 uur

in Vlissingen, St. Jacobsstraat 8.
Een proefles kost € 12,00.

Diana van der gaast

Hatha Yoga

Hatha Yoga bestaat uit het beoefenen van fysieke houdingen (asana’s), die je geconcentreerd van binnenuit beleeft. Iedere oefening wordt rustig en met aandacht opgebouwd, waarbij de ademhaling ondersteunend werkt. Doordat een houding vanuit gevoel wordt uitgeoefend leer je ook je eigen grens in een beweging aan te voelen. Yoga is niet prestatiegericht, eenieder oefent dan ook binnen zijn eigen mogelijkheden. Het gaat niet om prestatie, maar om acceptatie, d.w.z. het respecteren van je mogelijkheden, maar zeker ook van je beperkingen op dat moment. Dit leidt tot meer lichaamsbewustzijn. Vanuit lichaamsbewustzijn werken we ook naar geestelijk bewustzijn toe. Hiervoor gebruiken we meditatie- en ontspanningsoefeningen. Tijdens een meditatie-oefening gaan we leren waarnemen; het waarnemen van het lichaam, de adem, het denken en de emoties. Uiteindelijk is het doel van yoga om d.m.v. de oefeningen en meditatie te komen tot innerlijke rust.
Ook wordt er regelmatig gebruik gemaakt van het hulpmiddel de BackMitra (een soort strip waar je met de bovenrug op ligt), wat ervoor zorgt dat spanning kan worden losgelaten in rug, nek en schouders.

Een wekelijkse Hatha Yoga les ziet er dan als volgt uit:

We beginnen met een korte meditatie/ademhalingsoefening (soms in combinatie met de BackMitra) om zo de aandacht naar binnen te keren en in een rustige gemoedstoestand te komen. Daarna volgen de fysieke houdingen. Er zijn staande, zittende en liggende oefeningen, die weer onder te verdelen zijn in strek- en buigoefeningen, omgekeerde houdingen (die bv. goed zijn voor hormonale balans, en ontspannend werken), torsies en balansoefeningen. Zo werkt iedere oefening in op een bepaald gebied van het lichaam. De oefeningen helpen je ook om lichamelijke spanningen kwijt te raken, zodat je daarna dieper kunt ontspannen. Tot slot eindigen we dan ook met een liggende ontspanningsoefening.

Een les duurt 1.10 uur, zodat er genoeg tijd is om aan ieder onderdeel voldoende aandacht te geven. Een Hatha Yoga les bestaat dus uit inspanning, gevolgd door ontspanning. Voordeel van de ochtendlessen is, dat de les nog de hele dag lichamelijk en geestelijk doorwerkt.

Hatha Yoga praktisch

Wekelijkse lessen in de St. Jacobsstraat 8 te Vlissingen

maandagochtend van 9.00 – 10.10 uur
donderdagochtend van 10.20 – 11.30 uur.

Blok van 17 lessen kost € 204,00.
Een proefles kost € 12,00.

Tussentijds instromen is mogelijk.

Meenemen naar de les

Handdoek voor op de mat, hoofdkussentje en deken voor de eindontspanning, en een flesje water voor na afloop.

Ontspanningsaudio ontvangen?

Vul je gegevens in en wij zenden de audio naar je toe. Plus, we gebruiken je gegevens om je yoga-inspiratie, tips, aankondigingen van workshops en informatie over de online programma’s met Restorative Yoga, te sturen.

dit veld niet invullen s.v.p.

menu