fbpx

Nieuwsbrief

Wil je een gratis ontspanningsaudio ontvangen én als eerste op de hoogte zijn van nieuwe blogs, workshops en wetenswaardigheden op yogagebied? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Yogapraktijk Yogaflow

Diana van der Gaast

Diana van der Gaast YogaflowDiana van der Gaast (1964, Vlissingen) is bevoegd yogadocente en heeft de 4-jarige docenten opleiding Raja Yoga in Amsterdam gevolgd.

In 1994 begon zij les te geven aan haar KLM collega’s en combineerde zij enkele jaren een part-time baan als stewardess met aan huis yoga les geven in Haarlem en later in Hoofddorp.
Een jaar na de geboorte van haar zoon verhuisde zij terug naar haar geboorteplaats Vlissingen, waar zij in 2001 startte met lesgeven en in 2004 haar Yogapraktijk Yogaflow oprichtte.

Inmiddels heeft ze verschillende opleidingen gevolgd, waardoor Yogapraktijk Yogaflow nu een gevarieerd aanbod aan Yoga en Mindfulness kan aanbieden.
Nog jaarlijks volgt zij verschillende bijscholingen en doet zij aan zelfstudie op het gebied van Yoga en Meditatie. Ze is aangesloten bij de Yoga Federatie Zeeland.

De laatste jaren heeft zij zich gespecialiseerd in Restorative Yoga en heeft haar eigen methode ontwikkeld: Restorative Yoga & Mindfulness, waarbij je door middel van de adem ruimte creëert in je lichaam daar waar spanning vast zit.

Diana: ‘ Mei 2012 ben ik op Bali in aanraking gekomen met Restorative Yoga. Op dat moment kampte ik, door een kwetsuur aan mijn rechterarm, met een frozen shoulder. Tijdens mijn retraite op Bali heb ik aan den lijve ondervonden wat de heilzame werking van Restorative Yoga op fysiek, mentaal en emotioneel vlak is. De spanning (door de constante pijn) in mijn hele systeem verzachtte, waardoor mijn frozen shoulder in  korte tijd weer ruimte kreeg.
De Restorative Yoga liet mij niet meer los. Het jaar daarop volgde ik weer vele verdiepende lessen bij Tina Nance op Bali en daarna ben ik zelf les gaan geven. Al mijn yoga- en meditatie-ervaring komen in de Restorative Yoga samen. Sinds 2013 geef ik wekelijks les  in Restorative Yoga en ook regelmatig  workshops.  Om mijn passie voor Restorative Yoga nog verder te kunnen delen, heb ik nog docententrainingen gevolgd bij internationale trainers. Hierdoor heb ik de puntjes op de i gezet om mijn kennis door te kunnen geven aan collega’s. Zo kom ik tegemoet aan de vraag om ook anderen te leren lesgeven in Restorative Yoga. Mijn wens is om Restorative yoga te verspreiden, zodat steeds meer mensen de voordelen ervan kunnen ervaren.’

Er is gekozen voor de naam Yogaflow, omdat een yogales je helemaal in de ‘flow’ van het moment kan brengen. De combinatie van de adem en de bewegingen kunnen ervoor zorgen dat je je gedachten even helemaal los kunt laten en kunt ontspannen in het moment: go with the flow…..

Opleidingen Diana

2022: 4 daagse masterclass Trauma-Sensitieve Mindfulness voor professionals bij Academie voor Open Bewustzijn (Dorle Lommatzsch)

2021: psoas bijscholing bij Samsara

2021: Training Focussen en Verbindend Communiceren bij Eveline Beumkes

2019: 2 daagse masterclass ‘Mindfulness en neurowetenschap’ (inclusief Polyvagaal Theorie)
door Dorle Lommatzsch.

2018: 200h TT with emphasis on therapeutic and restorative yoga, door Brigitte Longueville, Puur Yoga. Inclusief Back Mitra instructeursopleiding door Guy Hamaeker.

2018: Level 1 & 2 Restorative Yoga door Lizzie Lasater , bij Yoga Moves te Utrecht

2017: Workshop Pranayama door Maartje van Hooft

2017: Workshop Kashmir Yoga door Koos Zondervan

2017: Workshop Ruimer ademen, vrijer leven door Yvonne Esser

2016: Workshop Gewrichten en Yoga door Pieter Akkerman

2016: Restorative Yoga & meditation Teacher Training door Veda Ela

2014: Voeding en Vitaliteit 1e jaar, OWC Antwerpen

2014: Restorative Yoga training op Bali

2013: Restorative Yoga training op Bali

2012: Restorative Yoga training tijdens retraite, in Yogabarn (Bali), door Tina Nance

2011: Trainersopleiding Mindfulness bij See True Mindfulness, Den Bosch

2010: Advaita Yoga/ Kashmir Yoga Docentenopleiding bij Marianne van de Wetering, Rotterdam

2008: Kinderyoga specialisatie bij Saswitha Stichting, Bilthoven

2004: Poweryoga Docentenopleiding bij Tonnie Goes, Montfoort

2002: Ouderenyoga module bij Saswitha Stichting, Bilthoven

2001: Ademtherapie bijscholing, Saswitha Stichting, Bilthoven

1991: Vier-jarige Raja Yoga Docentenopleiding, door Philippe Barbier, Amsterdam

Ontspanningsaudio ontvangen?

Vul je gegevens in en wij zenden de audio naar je toe. Plus, we gebruiken je gegevens om je yoga-inspiratie, tips, aankondigingen van workshops en informatie over de online programma’s met Restorative Yoga, te sturen.

dit veld niet invullen s.v.p.

menu