fbpx

Diana van der Gaast

Reset je zenuwstelsel – gratis online ontspanningsweek

Start zondag 22 oktober 2023
Ontdek hoe ook jij je dagelijks ontspannen kunt voelen met oefeningen om jouw zenuwstelsel te resetten naar de rust- en herstel modus.

Spanning en stress aanpakken

Optimaliseert je imuunsysteem

Innerlijke rust ervaren

Het gevoel ervaren dat je oké bent, zonder dat je van alles hoeft te doen of te bewijzen

Hoe gaat het in zijn werk?

Aan de basis van het resetten van je zenuwstelsel ligt het (weer leren) contact maken met je lichaam. Deze gratis online ontspanningsweek neemt je hierbij  stap voor stap mee. Door middel van verschillende oefeningen gaan we de nervus vagus stimuleren. Dit is de belangrijkste zenuw van het  parasympatische zenuwstelsel, die er bij activering voor zorgt dat jouw zenuwstelsel de omschakeling maakt naar de rust- en herstel modus. De hierdoor ontstane ontspanning zorgt ervoor dat je kunt herstellen van stress en stress gerelateerde klachten.
Na aanmelding ontvang je via je mail inbox (start 22 oktober) gedurende een week verschillende mails met daarin toegangslinkjes naar gratis audio’s, video’s en een e-book.

Combinatie Mindfulness en Restorative Yoga

Door middel van Mindfulness leer je je focussen met een vriendelijke, zorgzame aandacht voor jezelf. Bij Restorative (herstellende) Yoga ligt de focus op ontspanning en het op zachte wijze, m.b.v. de adem, ‘openen’ van het lichaam. In dit programma zal ik de pose ‘de schouder-opener’ introduceren, waarmee je vooral de gebieden van schouders, borst en rug ruimte geeft om te ontspannen. Er wordt gebruik gemaakt van ondersteunende hulpmiddelen zoals kussens en dekens, zodat je een comfortabele houding aan kunt nemen. Je rust ongeveer 20 minuten in deze pose zodat je werkelijk tot rust kunt komen. Je hoeft er niet lenig voor te zijn, en ook als je nog nooit yoga hebt gedaan kun je makkelijk meedoen. Diana heeft een unieke methode ontwikkeld waarin mindfulness wordt verweven in Restorative Yoga. Deze Yoga helpt je te herstellen van stress en stress gerelateerde klachten.

Mindfulness

Naast fysieke voordelen brengt Restorative Yoga een bewustwordingsproces op gang van de lichaam-geest connectie. Dit bevordert zelfkennis en mindfulness, wat leidt tot betere levenskeuzes en meer geluksgevoelens. Het stimuleert geduld, compassie en overgave. Terwijl we in ons soms jachtige leven maar doorgaan, biedt de combinatie Restorative Yoga en Mindfulness je de mogelijkheid te vertragen, jezelf zorgzame aandacht te geven, een helder hoofd te krijgen en tot rust te komen.

Over de trainer

Diana van der Gaast is naast Mindfulness trainer al ruim 20 jaar Yoga docent. Zij is gespecialiseerd in ontspannings technieken, waarin de nieuwste neurowetenschappelijke inzichten een waardevolle toevoeging zijn. De Polyvagale theorie van neurowetenschapper Stephen Porges worden door Diana toegepast in de praktijk van haar lesgeven.

 

Ervaar in deze online ontspanningsweek hoe Mindfulness en Restorative Yoga je de mogelijkheid geven om jezelf zorgzame aandacht te geven, te ontspannen en op te laden en werkelijk tot jezelf te komen.

Voor wie

– als je behoefte hebt aan rust en/of ontspanning

– als je het gevoel hebt altijd ‘AAN’ te staan

– je wilt leren ontspannen ter preventie van burn-out

– als je een blessure hebt of chronische pijn

– voor vrouwen in de overgang

– als je stress gerelateerde klachten hebt zoals hoge bloeddruk, spanningshoofdpijn, rugpijn, spijsverteringsproblemen, burn-out

– als je een vol, leuk en druk leven hebt en graag iets vaker ontspannen zou willen zijn

Ik wil je bij deze bedanken voor de ontspanningsweek en mijn welgemeende complimenten ! Een prachtig vormgegeven Ebook, mooie oefeningen, topkwaliteit geluidsopname; petje af!!

Nikè

Het E-book ziet er heel mooi uit en is helder geschreven. De audio was heerlijk om te volgen (en ik was even in slaap gevallen). Het is zo helder, rustig en vloeiend ingesproken.

Laurens

Een week ontspannen

met dit gratis online programma

SPANNING & ONTSPANNING

Je leert het verschil voelen tussen spanning en ontspanning, en spanning loslaten.
Met e-boek en een audio.

Dag 1

BEWUSTWORDING

Je leert tijd vrij te maken voor jezelf en over bewustwording.
Met e-book en een audio van een bodscan.

Dag 2 & 3

AANDACHT VOOR DE ADEM

De adem en de wisselwerking tussen adem, lichaam en gedachten.
Met e-boek en de audio: ‘aandacht voor de adem’.

Dag 4 & 5

RESTORATIVE YOGA

De voordelen en effecten van Restorative Yoga en de relaxation response.
Met e-boek, audio en een video van een Restorative pose om je rug, schouders en nek te ontspannen.

Dag 6 & 7

Het resultaat

N

laat spanning los in je schouders, nek en rug

N

meer bewust wanneer spanning oploopt zodat je tijdig je rust neemt

N

makkelijker kunnen ontspannen

Yogaflow Diana van der Gaast Ontspanningsweek

online programma

Reset je zenuwstelsel

Gratis online ontspanningsweek

Ja, ik meld me aan

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Spanning is wie je denkt te moeten zijn,
ontspanning is wie je bent!

– Chinees gezegde –

menu