> ONLINE PROGRAMMA: VAN GESPANNEN NAAR ONTSPANNEN <
Je kunt je hier aanmelden en direct beginnen!

Nog enkele plaatsen vrij bij:

Restorative Yoga

Dinsdagmorgen van 10.45-12.15 uur
in ‘t Pand, Kerksteeg 5, Middelburg. 

Maandagochtend van 10.45-12.15 uur
in Vlissingen, St. Jacobsstraat 8.

Diana van der gaast

Restorative Yoga

Bij Restorative (herstellende) Yoga ligt de focus op ontspanning en het op zachte wijze, m.b.v. de adem, ‘openen’ van het lichaam. Vooral de gebieden van schouders, rug, bekken en heupen worden in verschillende poses (yoga-houdingen) uitgenodigd om te ontspannen. Er wordt gebruik gemaakt van ondersteunende hulpmiddelen zoals kussens en dekens, zodat je een comfortabele houding aan kunt nemen. Je rust soms wel 10 à 15 minuten in een pose zodat je werkelijk tot rust kunt komen.

Restorative Yoga is een yogavorm zonder inspanning. Na de warming up, voeren we voornamelijk liggende poses uit, mede daarom ook geschikt als je slecht ter been bent.  De kussens ondersteunen je in de poses, zodat je optimaal kunt ‘loslaten’. De hele les is een rustmoment van zorgzame aandacht voor jezelf. Restorative Yoga werkt positief op stress gerelateerde klachten, doordat het ’t parasympatische zenuwstelsel activeert.

Naast fysieke voordelen brengt Restorative Yoga een bewustwordingsproces op gang van de lichaam-geest connectie. Dit bevordert zelfkennis en mindfulness, wat leidt tot betere levenskeuzes en meer geluksgevoelens. Het stimuleert geduld, compassie en overgave.
Terwijl we in ons soms jachtige leven maar doorgaan, biedt RY je de mogelijkheid te vertragen, jezelf zorgzame aandacht te geven en werkelijk tot jezelf te komen.

Voor wie: – als je behoefte hebt aan ontspanning, een wekelijks rustpunt – voor vrouwen in de overgang – als je wilt ervaren hoe het voelt als je je prestatiedrang en de neiging tot jezelf verbeteren loslaat – als je een blessure hebt, chronische pijn of burn-out – als je nieuwsgierig bent naar deze manier van ontspannen  – voor herstel na zwangerschap – als andere vormen van yoga te zwaar voor je zijn.

Restorative Yoga praktisch

Wekelijkse lessen

Dinsdagochtend  van 10.45-12.15 uur
‘t Pand, Kerksteeg 5 te Middelburg
Blok van 17 lessen kost € 221,00 (2 blokken per lesjaar)
Proefles € 13,00.

Maandagochtend van 10.45-12.15 uur
Sint. Jacobsstraat 8 te Vlissingen
Blok van 16 lessen kost € 208,00
Kennismakingsblokje van 3 lessen kost € 45,00
Proefles € 13,00

Losse lessen volgen is ook mogelijk a € 16,00 per les.

Tussentijds instromen is mogelijk.

Meenemen naar de les

Yogamat, 2 plaids of 2 dekens en 2 handdoeken, 2 hoofdkussentjes.

Zie bovenin de balk bij ‘workshops en retraites’ voor extra workshops!

In september 2020 start in Vlissingen voor de 7e x een bijscholing voor yogadocenten:
Specialisatie Restorative Yoga

 

Ontspanningsaudio ontvangen?

Vul je gegevens in en wij zenden de audio naar je toe. Plus, we gebruiken je gegevens om je yoga-inspiratie, tips, aankondigingen van workshops en informatie over de online programma's met Restorative Yoga, te sturen.

dit veld niet invullen s.v.p.

menu