fbpx

Leren ontspannen met Restorative Yoga

GRATIS PROEFLES zaterdag 9 sept van 15-16 uur in Yoga Sadhana te Vlissingen
De lessen starten  vanaf maandag 11 september 2023.
Maandagochtend van 10.30-12.00 uur
in Vlissingen, St. Jacobsstraat 8.

Diana van der gaast

Ontspannen met Restorative Yoga

 

De Restorative les is zowel te volgen in de Yogastudio als live online via Zoom en via een opname.

Bij Restorative Yoga ligt de focus op ontspanning.
We vergeten weleens dat ontspanning broodnodig is om lekker in je vel te zitten. Vaak zijn we gericht op doorgaan, schouders eronder, deadlines halen, nog even op Facebook, enz. Spanning kan ongemerkt oplopen in je lichaam waardoor je op een gegeven moment onrust ervaart, een kort lontje hebt,  niet optimaal meer kunt concentreren, slecht slaapt, vaak moe bent en zelfs pijnklachten kan ontwikkelen.

Deze zeer zachte vorm van yoga ondersteunt je lichaam met kussens en dekens in liggende houdingen die de lichamelijke spanning los doet laten. De begeleidende instructies nemen je ook mee naar rust in je hoofd. Je leert kijken naar je gedachten en gevoelens zonder oordeel. Je leert de werking en invloed van je gedachten kennen op je lichaam en je leert ermee omgaan. De combinatie van rust in je hoofd en verzachting van je spieren zorgt voor een diepgaande ontspanning.

Een veel gehoorde vraag:
‘Maar ik kan toch ook ontspannen terwijl ik op de bank lig en tv kijk?’
Natuurlijk is dat ook weleens lekker, maar bewuste ontspanning die door Restorative Yoga ontstaat heeft een groter effect op ons lichaam en geest. Wanneer je tv kijkt ontvangen je hersenen veel prikkels waardoor je niet optimaal kunt ontspannen. Restorative Yoga zorgt voor ontprikkeling van je brein zodat je werkelijk tot rust kunt komen.

Hoe ziet een les eruit?
N
a de warming up, voeren we voornamelijk liggende poses uit. De kussens ondersteunen je in de poses, zodat je optimaal kunt ‘loslaten’. De hele les is een rustmoment van zorgzame aandacht voor jezelf.

Alles wat je in deze les leert kun je meenemen in je dagelijks leven:
– herkennen van stress signalen
– tijd leren nemen voor jezelf
– hoe je comfortabel kunt zitten en liggen
– hoe je tot ontspanning komt
– met mildheid naar jezelf ‘kijken’

Mijn eigen ervaring met Restorative Yoga
Zelf heb ik in 2012 mogen voelen wat de heilzame uitwerking was van deze zachte yogavorm. Ik kampte met chronische pijn door een ‘frozen’shoulder’, waardoor ik slecht sliep en bijna overspannen was. Door de pijn en uitputting had ik nauwelijks energie om yogales te geven en voor mijn zoon te zorgen. Ik heb aan den lijve het belang van diepgaande ontspanning mogen ervaren en hoe dat heeft bijgedragen aan mijn herstel.
Enthousiast geworden over de kracht van zachtheid ben ik me gaan specialiseren in Restorative Yoga en geef naast wekelijkse lessen ook workshops, retraites en opleidingen in deze kunst van ontspannen.

Wekelijkse lessen in Vlissingen en online vind je in het roze vlak hieronder.
Rechtstreekse live online lessen via Zoom zijn mogelijk alsmede opgenomen lessen via filmpjes. Informatie vind je bij online lessen en online aanbod.

Restorative Yoga praktisch

Wekelijkse lessen

Maandagochtend van 10.30-12.00 uur
Sint. Jacobsstraat 8 te Vlissingen
Blok van 17 lessen kost € 255,00 (er zijn 2 blokken per lesjaar)
Kennismakingsblokje van 3 lessen kost € 50,00
Proefles € 15,00

Losse lessen volgen is ook mogelijk a € 18,00 per les.

Tussentijds instromen is mogelijk.

Meenemen naar de les

– 3 (fleece)dekentjes en 1 (hand)doek
– 3 hoofdkussentjes

Zie bovenin de balk bij ‘workshops en retraites’ voor extra workshops!

Yogadocenten kunnen zich bijscholen in Restorative Yoga:
Opleiding Restorative Yoga

 

Ontspanningsaudio ontvangen?

Vul je gegevens in en wij zenden de audio naar je toe. Plus, we gebruiken je gegevens om je yoga-inspiratie, tips, aankondigingen van workshops en informatie over de online programma’s met Restorative Yoga, te sturen.

dit veld niet invullen s.v.p.

menu