fbpx

Retraitedag in Stilte
Zeeland
in ’t Pand te Middelburg

Een time-out dag voor jezelf met Yoga & Mindfulness om stress te ontladen, te ontspannen zodat je de stilte van eenvoudigweg zijn kunt ervaren.
Op zondag 20 november 2022.

Yogapraktijk Yogaflow

Stiltedag om te herbronnen
Retraitedag in Middelburg

Een retraitedag met tijd voor jezelf om te kunnen vertragen, verzachten en verstillen.

Wat houdt een stiltedag in?

Je even terugtrekken. Dat is wat we een ‘retraite’ noemen.
En dat kan ook één dag zijn.
We worden soms opgeslokt door alle dagelijkse beslommeringen, de stress loopt op en we komen er niet aan toe om eens stil te staan bij onszelf. Deze dag biedt gelegenheid om te onthaasten en bij te tanken of je te bezinnen.

De stilte nodigt uit om met je aandacht helemaal bij jezelf te zijn.

Bijtanken of resetten van je zenuwstelsel gebeurt door allerlei verschillende stress-loslaat-oefeningen die we gaan doen; variërend van beweging tot ademoefeningen, een wandeling met instructies en afsluitend een herstellende sessie met Restorative Yoga. De uitnodiging is om los te koppelen van je mobiele telefoon en die dan ook de gehele dag in je tas te laten. Het gaat erom helemaal met jezelf te zijn, zodat je kunt ervaren wat er in jou leeft en wat aandacht behoeft. R u i m t e maken voor jezelf.

Voor wie?

Voor maximaal 9 volwassen belangstellenden. Ervaring met yoga is niet nodig.

Yogaflow Diana van der Gaast Frankrijk retraite

waarom daar?

Om de sfeervolle zaal met vloerverwarming en de rustige omgeving.

Door wie?

Retraite Innerlijke Rust Een Cursus in Wonderen en Restorative Yoga zomer 2022 België

Diana van der Gaast  is sinds 1994 yogadocent en o.a. opgeleid in Raja Yoga, Poweryoga, Yoga voor ouderen, Kashmiryoga en Restorative Yoga. Daarnaast is zij ook mindfulness trainer. De laatste jaren kenmerken haar lessen zich steeds meer door een zacht en meditatief karakter.

Sinds 2012 is zij zich gaan specialiseren in Restorative Yoga, waarin mindfulness een belangrijk onderdeel is. Diana geeft les in verschillende yogastijlen, organiseert stilteretraites en workshops, en geeft meerdere keren per jaar een opleiding Restorative Yoga voor docenten.

Het programma

Van 10 – 16.15 uur.

We beginnen het programma om 10 uur. Vanaf kwart voor 10 staat de thee/koffie klaar. Na de kennismaking gaat de stilte in.

’s Ochtends doen we eenvoudige, lichte Yoga. Oefeningen om het lichaam te strekken en soepel te maken en gericht om stress los te laten. Met aandacht en met behulp van de adem die de bewegingen ondersteunt zorgen we voor een vitale start van de dag. Ook oefeningen om de ventrale vagus te stimuleren, zodat je in veilige resonantie komt met jezelf en je omgeving waardoor je makkelijker tot ontspanning kunt komen. Je krijgt deze ook uitgeschreven mee voor thuis.
Licht actieve yoga oefeningen en ademoefeningen beoefenen we om stress los te laten.

Mindfulness zorgt voor extra verbondenheid met jezelf. Pas als je contact maakt met je lichaam, kun je ervaren of er wel of geen spanningsplekken te voelen zijn. Dan pas kun je er adequaat op reageren.

Na de lunch (ook in stilte) maken we een wandeling van ongeveer een half uur, in stilte. Daarbij geef ik je instructies om uit je hoofd te komen en te ervaren hoe het is om in het moment aanwezig te zijn.

Een restorative sessie vindt daarna plaats. Na de inspanning van de wandeling kan er diepgaande ontspanning ontstaan door deze herstellende yogavorm. De instructies nodigen je uit om gaandeweg steeds verder te vertragen, verzachten en verstillen.

Aan het eind van de dag is er ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Wat kun je verwachten?

Deze dag staat vooral in het teken van tot jezelf komen d.m.v. stress los te laten en te ontspannen.

Met behulp van yoga leer je stress signalen in je lichaam te herkennen zodat je er adequaat op kunt reageren. Restorative Yoga helpt je te verzachten, verstillen en vertragen en tot diepe ontspanning te komen.

De Restorative (herstellende) sessie  is  een  meditatie-vorm  die  geen inspanning  vraagt.  Je lichaam  wordt  in  liggende  poses  ondersteund  door  kussens  en  dekens,  hierdoor  word   je  uitgenodigd om spierspanning  los   te  laten  en  diep  te  ontspannen. De   poses   worden   een minuut of 10 aangehouden,  zodat je van de  ‘doe-modus’  over kunt schakelen  naar de   ‘zijn-modus’. De focus is op de  ademhaling en  lichaamsgewaarwordingen, en d.m.v. het  uitnodigen  van  adembeweging kan er ruimte gecreëerd worden in gebieden waar spanning  voelbaar is. De hele les is gericht op het ontspannen van het lichaam en het verstillen van de geest.
Daarnaast zorgt de ondersteuning van kussens en dekens ervoor  dat  er  een makkelijke overgave aan ‘niets doen’ kan ontstaan, zodat in die rust het parasympatische zenuwstelsel wordt geactiveerd.
Restorative  betekent herstellend. Het herstelt je lichaam van de effecten van dagelijkse en chronische stress. Deze vorm is dan ook  met name geschikt  bij  stress gerelateerde   klachten, en draagt bij  aan herstel van  een  blessure of  ziekte. Kortom, als je behoefte hebt aan zachtheid en ontspanning.

 

Over ’t Pand

Een sfeervolle zaal met daarbij een eetzaal en keuken staan ons deze dag ter beschikkig. ’t Pand wordt al jarenlang gebruikt voor yoga, filosofie en meditatielessen. Het beschikt over een vloerverwarming, wat het in de wintermaanden extra comfortabel maakt bij de liggende ontspanningsoefeningen.

hoe kom ik daar?

wanneer en waar?

Zondag 20 november van 10 tot 16.15 uur.

Vanaf 9.45 uur is de zaal open en staan de koffie en thee klaar in ’t Pand aan de Kerksteeg 5 te Middelburg.

Er is mogelijkheid tot gratis parkeren aan de Breeweg en in de Adelaarstraat.

 

informatie en aanmelden


Wat kost het?

€ 107,50 p.p.

Wat is inbegrepen?

  •  yogales
  •  mindfulness
  •  wandeling in stilte
  •  restorative sessie
  •  vegetarische maaltijd
  •  koffie, thee
  •  hand-out over de oefeningen voor kalmering van je zenuwstelsel

 

Meer informatie

Via onderstaande bestellink kun je afrekenen en sta je meteen ingeschreven: https://www.e-act.nl/cart/do/add?a=3148&p=73161

Ontspanningsaudio ontvangen?

Vul je gegevens in en wij zenden de audio naar je toe. Plus, we gebruiken je gegevens om je yoga-inspiratie, tips, aankondigingen van workshops en informatie over de online programma’s met Restorative Yoga, te sturen.

dit veld niet invullen s.v.p.

menu