fbpx

> RESTORATIVE YOGA BIJSCHOLING  <

Restorative Yoga bijscholing; opleiding voor docenten. Door de VYN erkend.
In voor- en najaar in Vlissingen of online.

Retraitedag in Zeeland
in ’t Pand te Middelburg

Een time-out dag voor jezelf met allerlei oefeningen om stress te ontladen en te leren hoe je kunt ontspannen.
Op zaterdag 13 november

Yogapraktijk Yogaflow

Stress Loslaten & Ontspannen
Retraitedag

Een retraitedag met tijd voor jezelf om te onthaasten, ontspannen en op te laden.

Wat is een dagretraite?

Je even terugtrekken. Dat is wat we een ‘retraite’ noemen.
En dat kan ook één dag zijn.
We worden soms opgeslokt door alle dagelijkse beslommeringen, de stress loopt op en we komen er niet aan toe om eens stil te staan bij onszelf. Deze dag biedt gelegenheid om te onthaasten en bij te tanken of je te bezinnen.
Dit bijtanken of resetten van je zenuwstelsel gebeurt door allerlei verschillende stress-loslaat-oefeningen die we gaan doen; variërend van beweging tot ademoefeningen, een wandeling met instructies en afsluitend een herstellende sessie met Restorative Yoga. Ook geef ik nog theorie over wat stress is, hoe het je beinvloedt , hoe je stress bij jezelf kunt herkennen en geef ik je tips en oefeningen om te ontstressen die je ook in het dagelijkse leven toe kunt passen.
De theorie ontvang je na afloop in een hand-out, zodat je de informatie thuis nog eens door kunt lezen.

 

Voor wie?

Voor maximaal 10 volwassen belangstellenden. Ervaring met yoga is niet nodig.

Yogaflow Diana van der Gaast Frankrijk retraite

waarom daar?

Om de sfeervolle zaal met vloerverwarming en de rustige omgeving.

Door wie?

Diana van der Gaast Yogaflow

Diana van der Gaast (1964) is sinds 1994 yogadocent en o.a. opgeleid in Raja Yoga, Poweryoga, Yoga voor ouderen, Kashmiryoga en Restorative Yoga. Daarnaast is zij ook mindfulness trainer. De laatste jaren kenmerken haar lessen zich steeds meer door een zacht en meditatief karakter.

Sinds 2012 is zij zich gaan specialiseren in Restorative Yoga, waarin mindfulness een belangrijk onderdeel is. Diana geeft les in verschillende yogastijlen, organiseert stilteretraites en workshops, en geeft meerdere keren per jaar een opleiding Restorative Yoga voor docenten.

Het programma

Van 10 – 16 uur.

We beginnen de dag om 10 uur.

’s Ochtends doen we eenvoudige, lichte Yoga. Oefeningen om het lichaam te strekken en soepel te maken en gericht om stress los te laten. Met aandacht en met behulp van de adem die de bewegingen ondersteunt zorgen we voor een vitale start van de dag.
Licht actieve yoga oefeningen en ademoefeningen beoefenen we om stress los te laten.
Ook vertel ik over hoe je stress kunt herkennen en kunt loslaten.
Stress helemaal vermijden in het leven is in onze westerse maatshappij bijna niet te doen. Wel kunnen we zorgen dat de stress niet oploopt en niet chronisch wordt.
De theorie en oefeningen ontvang je in een hand-out.
Mindfulness zorgt voor extra verbondenheid met jezelf. Pas als je contact maakt met je lichaam, kun je ervaren of er wel of geen spanningsplekken te voelen zijn. Dan pas kun je er adequaat op reageren.

Na de lunch maken we een wandeling van ongeveer een half uur, in stilte. Daarbij geef ik je instructies om uit je hoofd te komen en te ervaren hoe het is om in het moment aanwezig te zijn.

Een restorative sessie vindt daarna plaats. Na de inspanning van de wandeling kan er diepgaande ontspanning ontstaan door deze herstellende yogavorm.

Wat kun je verwachten?

Deze dag staat vooral in het teken van tot jezelf komen d.m.v. stress los te laten en te ontspannen.

Met behulp van yoga leer je stress signalen in je lichaam te herkennen zodat je er adequaat op kunt reageren. Restorative Yoga helpt je te verzachten, verstillen en vertragen en tot diepe ontspanning te komen.

De Restorative (herstellende) sessie  is  een  meditatie-vorm  die  geen inspanning  vraagt.  Je lichaam  wordt  in  liggende  poses  ondersteund  door  kussens  en  dekens,  hierdoor  word   je  uitgenodigd om spierspanning  los   te  laten  en  diep  te  ontspannen. De   poses   worden   een minuut of 10 aangehouden,  zodat je van de  ‘doe-modus’  over kunt schakelen  naar de   ‘zijn-modus’. De focus is op de  ademhaling en  lichaamsgewaarwordingen, en d.m.v. het  uitnodigen  van  adembeweging kan er ruimte gecreëerd worden in gebieden waar spanning  voelbaar is. De hele les is gericht op het ontspannen van het lichaam en het verstillen van de geest.
Daarnaast zorgt de ondersteuning van kussens en dekens ervoor  dat  er  een makkelijke overgave aan ‘niets doen’ kan ontstaan, zodat in die rust het parasympatische zenuwstelsel wordt geactiveerd.
Restorative  betekent herstellend. Het herstelt je lichaam van de effecten van dagelijkse en chronische stress. Deze vorm is dan ook  met name geschikt  bij  stress gerelateerde   klachten, en draagt bij  aan herstel van  een  blessure of  ziekte. Kortom, als je behoefte hebt aan zachtheid en ontspanning.

 

Over ’t Pand

Een sfeervolle zaal met daarbij een eetzaal en keuken staan ons deze dag ter beschikkig. ’t Pand wordt al jarenlang gebruikt voor yoga, filosofie en meditatielessen. Het beschikt over een vloerverwarming, wat het in de wintermaanden extra comfortabel maakt bij de liggende ontspanningsoefeningen.

hoe kom ik daar?

wanneer en waar?

Zaterdag 13 november van 10 tot 16 uur.

Vanaf 9.45 uur is de zaal open en staan de koffie en thee klaar in ’t Pand aan de Kerksteeg 5 te Middelburg.

Er is mogelijkheid tot gratis parkeren aan de Breeweg en in de Adelaarstraat.

 

informatie en aanmelden


Wat kost het?

€ 97,50 p.p. 

Wat is inbegrepen?

  •  yogales met stress-loslaat-oefeningen
  •  mindfulness
  •  theorie over stress en ontstressen
  •  wandeling in stilte
  •  restorative sessie
  •  vegetarische maaltijd
  •  koffie, thee
  •  hand-out

 

Meer informatie

Heb je nog vragen, dan kun je mij mailen via info@yogaflow.nl o.v.v. dagretraite.

Direct boeken kan via de roze knop hieronder.
Na betaling, ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie.

Ontspanningsaudio ontvangen?

Vul je gegevens in en wij zenden de audio naar je toe. Plus, we gebruiken je gegevens om je yoga-inspiratie, tips, aankondigingen van workshops en informatie over de online programma’s met Restorative Yoga, te sturen.

dit veld niet invullen s.v.p.

menu