fbpx

Weekendretraite
Innerlijke rust

Een Cursus in wonderen
& (Restorative) Yoga

 

Werkelijk tot rust komen in jezelf.
22, 23 en 24 juli 2022
In het sfeervolle, voormalige klooster Rosario in Bever, België. 

Retraite Innerlijke rust 

Een retraiteweekend voor ontspanning, stiltemomenten, inkeer en inzicht middels de bijzondere combinatie van
Een Cursus in wonderen en (Restorative)Yoga.

Dit weekend gaan we samen onze ware natuur welkom heten.

Wanneer? 22, 23 en 24 juli 2022.

Op retraite gaan

Je even terugtrekken, aandacht voor jezelf, stilstaan bij wat in je leeft, en waarlijk ontspannen?

Deze zomer biedt onze retraite jou de mogelijkheid om jezelf te ontmoeten op een diepere laag dan in het alledaagse leven waarin je misschien soms het gevoel hebt te worden geleefd.

 Middels de unieke combinatie van Restorative Yoga en Een Cursus in wonderen kan innerlijke rust en helderheid je ten deel vallen.

De meditatieve aard van Restorative Yoga (verderop meer uitleg) opent hart en geest waardoor de boodschap van Een Cursus in wonderen echt binnen kan komen.

In ons is alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn. Toch worden we snel verleid het buiten onszelf te zoeken, bijvoorbeeld in relaties, carrière, bezit, kennis of prettige omstandigheden. We proberen controle te krijgen over onze gemoedstoestand, ons lichaam, ons gedrag en gebeurtenissen.

Dit geeft veel spanning en frustratie, want na dit besluit vergeten we wie we zijn en lijkt innerlijke rust of vrede zich verborgen te houden.

Toch is ze zo dichtbij. Het koninkrijk der hemelen is in jou. Het is wat je bént. Deze schat weer hervinden, is waar we iedereen dit weekend toe zullen uitnodigen.

We gaan dit doen middels tekst/lessen uit het boek Een Cursus in wonderen, yoga, meditatie, stilte en spontaan delen wat opkomt in het moment.

Vragen of moeilijkheden kunnen vanzelf wegvallen, oplossen in het niets.

Je kunt gaan ontdekken dat je niets hoeft te doen omdat het verlangde er nu al is en altijd voorhanden is. Innerlijke vrede, vreugde en geluk zijn jou gegeven. Het wacht binnenin op jou.

 

Het programma

Vrijdagavond na de maaltijd volgt de kennismaking met elkaar en een introductie van De Cursus met afsluitende meditatie.

Zaterdag beginnen we de dag om half 8 uur met licht actieve yoga, wat zorgt voor extra verbondenheid met je lichaam. Dit is behulpzaam om ruimte te maken in je ‘mind’ en je wat makkelijker in contact te brengen met jezelf.

Het begin van de ochtenden is in stilte tot na het ontbijt. De lunch en avondmaaltijd zullen we ook in stilte nuttigen.

Na het ontbijt is het tijd voor Een Cursus in wonderen.
Na de lunch kun je de middag naar eigen inzicht indelen, bijvoorbeeld een wandeling maken in de omgeving, een boek lezen, een plons in het natuurzwembad of gewoon lekker niets doen!
De Restorative sessie vindt rond half 4 plaats.
Na het diner is weer een bijeenkomst over De Cursus.

Zondag starten we de dag wederom met yoga, ontbijt en De Cursus. Na de lunch volgt nog een laatste bijeenkomst over De Cursus.
Daarna ronden we het weekend af onder het genot van een kopje koffie of thee. Vertrek rond 16.00 uur.

Voor wie?

Voor iedereen die verlangt naar innerlijke rust en helderheid in zichzelf; zowel voor leerlingen van De Cursus als nieuwkomers. Laat ons wel alsjeblieft weten of je er al dan niet bekend mee bent.
Ervaring met yoga is niet nodig. De oefeningen zijn eenvoudig en zachtheid is het motto.

Waarom daar?

Om de rust en het sfeervolle interieur, de prachtige tuin met natuurzwembad en het heerlijke eten met zoveel mogelijk seizoensgebonden maaltijden met biologische groenten. Dit voormalige klooster werd met diep respect voor mens en omgeving omgetoverd tot een oase van stilte en rust.

Wanneer?

Aankomst vrijdag 22 juli rond 17.00 uur.
Vertrek zondagmiddag 24 juli rond 16.00 uur.

Retraite Innerlijke Rust Een Cursus in Wonderen en Restorative Yoga zomer 2022 België
Retraite Innerlijke Rust Een Cursus in Wonderen en Restorative Yoga zomer 2022 België
Retraite Innerlijke Rust Een Cursus in Wonderen en Restorative Yoga zomer 2022 België

Door wie?

Retraite Innerlijke Rust Een Cursus in Wonderen en Restorative Yoga zomer 2022 België

Olette Luitwieler is schrijver/spreker; ze schrijft en spreekt voornamelijk over non-dualiteit en ze begeleidt mensen op het pad van bewustwording en ontwaken.

Jezus zei: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven.’ Deze zin raakte mij als kind al en ik voelde dat hij een ‘wegwijzer’ was waar ik heel blij van werd. Wel stonden zijn woorden vrijwel haaks op wat mij werd aangeleerd en ik dacht: er kunnen toch geen twee werelden zijn?

Tot mijn grote verrukking ontdekte ik, ik was toen 31, het boek ’Een Cursus in Wonderen’ en al lezende voelde ik me in rechtstreeks contact staan met Jezus, bijna als een soort ‘liefdesrelatie’, of als: ‘de hemel aan de lijn hebben’. Dit gaf grote vreugde en troost.
Ik wíst gewoon dat de woorden waar waren. Er was geen enkele twijfel meer. Iedere zin, iedere komma voelde raak, volledig, heel.

Sindsdien is het boek een grote inspiratiebron en leidraad in mijn leven.

 

Retraite Innerlijke Rust Een Cursus in Wonderen en Restorative Yoga zomer 2022 België

Diana van der Gaast is sinds 1994 yogadocent. Daarnaast is zij ook mindfulness trainer. De laatste jaren kenmerken haar lessen zich steeds meer door een zacht en meditatief karakter.

Sinds 2012 is zij zich gaan specialiseren in Restorative Yoga, waarin mindfulness een belangrijk onderdeel is. Diana geeft les in verschillende yogastijlen, organiseert stilteretraites en workshops, en geeft twee keer per jaar een opleiding Restorative Yoga.

Jaarlijks begeleidt ze weekend- en weekretraites, waarin Restorative Yoga de hoofdrol speelt.

‘Ik heb al vele verschillende spirituele tradities gevolgd en ben dit jaar weer opnieuw de dagelijkse lessen van Een Cursus In Wonderen aan het volgen. Naast het lezen van het boek volg ik met veel plezier ook de dagelijkse uitleg van Olette op YouTube. De structuur ervan doet mij goed en de lessen geven mij helderheid en rust. Voor mij betekent het wonder van de cursus dat ik in plaats van vanuit angst leer ‘kijken’ vanuit liefde.’

Over Een Cursus in Wonderen

Ochtendyoga en Restorative Yoga

’s Ochtends voor het ontbijt, buiten bij mooi weer,  beginnen we de dag met eenvoudige, Lichte Yoga. Oefeningen om het lichaam te strekken en soepel te maken. Met aandacht en met behulp van de adem die de bewegingen ondersteunt zorgen we voor een vitale, start van de dag.

De Restorative Yoga-sessie  is  een  passieve yoga/meditatie-vorm  die  geen inspanning  vraagt.
Restorative  betekent herstellend. Het herstelt je lichaam van de effecten van dagelijkse en chronische stress.
Je lichaam  wordt  in  liggende  poses  ondersteund  door  kussens  en  dekens,  hierdoor  word   je  uitgenodigd om spierspanning  los   te  laten  en  diep  te  ontspannen. De   poses   worden   een minuut of 15 aangehouden, zodat je van de  ‘doe-modus’  over kunt schakelen  naar de   ‘zijn-modus’.
De focus is op de  ademhaling en  lichaamsgewaarwordingen, en d.m.v. het  uitnodigen  van  adembeweging kan er ruimte gecreëerd worden in gebieden waar spanning  voelbaar is. De hele les is gericht op het ontspannen van het lichaam en het verstillen van de geest.
Daarnaast zorgt de ondersteuning van kussens en dekens evoor  dat  er  een makkelijke overgave aan ‘niets doen’ kan ontstaan, zodat in die rust het parasympatische zenuwstelsel wordt geactiveerd.

Het zorgt voor een ontvankelijke innerlijke houding die uitnodigt tot overgave.

Retraite Innerlijke Rust Een Cursus in Wonderen en Restorative Yoga zomer 2022 België
Retraite Innerlijke Rust Een Cursus in Wonderen en Restorative Yoga zomer 2022 België
Retraite Innerlijke Rust Een Cursus in Wonderen en Restorative Yoga zomer 2022 België

Informatie en aanmelden

Wat kost het?

Totaal € 375,– p.p. in een gedeelde kamer met wastafel, privé-douche op de gang.
Totaal € 415,- p.p. in een single kamer met wastafel, privé-douche op de gang.
We maken ook gebruik van het bij het klooster horende dependance ‘Surplace’, waar zich nog extra kamers bevinden met eigen douche en toilet.

Wat is inbegrepen?

  • 2 ochtend yogalessen
  • 1 restorative yoga sessie
  • 5 bijeenkomsten met Een Cursus in wonderen
  • verblijf en vegetarische maaltijden
  • koffie, thee en versnaperingen

Exclusief reis- en annuleringsverzekering, reiskosten.

Inschrijven

Je kunt ons mailen als je interesse hebt om mee te doen.
Inschrijving voor maaltijden & logies is apart van de activiteiten van Olette en Diana. Je inschrijving is compleet als je je voor beide hebt aangemeld.

Aanmelden voor de activiteiten van Olette en Diana (€ 175,-) kan door een mail te sturen naar info@yogaflow.nl.

Voor een kamer in Rosario/Surplace ontvang je nog een aparte betalings-uitnodiging voor je verblijf en maaltijden van Rosario. Dit bedraagt € 200,- voor een gedeelde kamer en
€ 240,- voor een single kamer.

Hoe kom ik daar?

* Foto’s gebouw, tuin en interieur: © Rosario

menu