> ONLINE PROGRAMMA: VAN GESPANNEN NAAR ONTSPANNEN <
Je kunt je hier aanmelden en direct beginnen!

Retraiteweekend in stilte in
Egmond aan den Hoef

Een weekend vol rust en m.b.v. mindfulness en Restorative Yoga ontspannen en opladen in retraitecentrum de Cynham van 20-22 november 2020

Yogapraktijk Yogaflow

Mindfulness & Restorative Yoga weekend retraite in stilte

Een retraiteweekend vol rust en stilte met Mindfulness en Restorative Yoga-sessies in retraitecentrum de Cynham in Egmond aan den Hoef van 20 tot 22 november 2020

Hoe ziet het weekend eruit?

Je even terugtrekken. Dat is wat we een ‘retraite’ noemen. Het biedt gelegenheid om bij te tanken of je te bezinnen. Soms raast ons leven te veel door om rustig te kunnen nadenken, of goed te voelen wat juist is. Het is een oeroude gewoonte om dan in retraite de stilte op te zoeken en ruimte te maken voor iets nieuws. Tijdens deze retraite zullen we daarom samen in stilte doorbrengen.
De Lichte-, Restorative Yoga en mindfulness beoefening worden gegeven door  Diana.

 

Het programma

Vrijdag eind de middag, na kennismaking en uitleg over het programma, beginnen we met Restorative Yoga en na het diner volgt nog een ontspanningsoefening, zodat je ontspannen en wel van je nachtrust kunt genieten.
Zaterdag beginnen we de dag om 8 uur met licht actieve yoga.
Na de yoga volgt het ontbijt.
Daarna gaan we in de ochtend samen aan de slag om kleine voorkomende klusjes te doen. Na de koffie doen we een  mindfulness oefening die zorgt voor extra verbondenheid met je lichaam en de stilte. Dit is behulpzaam om je wat makkelijker in contact te brengen met jezelf.
Na de lunch kun je de middag naar eigen inzicht indelen, bijvoorbeeld een prachtige wandeling in de omgeving, een boek lezen of gewoon lekker niets doen!
De Restorative sessie vindt eind van de middag plaats. Na het diner volgt voor het slapen gaan weer een ontspanningsoefening.
Zondag starten we de dag wederom met yoga en na het opruimen van je kamer is er nog een lange Restorative Yoga sessie. Na de lunch ronden we het weekend af onder het genot van een kopje koffie of thee. Vertrek rond 15.30 uur.

Iedere dag zal er gelegenheid gecreëerd worden om ervaringen te delen en vragen te stellen.

 

Voor wie?

Voor maximaal 8 volwassen belangstellenden. Ervaring met yoga of meditatie is niet nodig.

Yogaflow Diana van der Gaast

waarom daar?

….om de verstilde sfeer van het retraite-centrum, de gastvrijheid en het heerlijke eten. Aan de overkant van de doorgaande weg, grenst het direct aan de duinen met een prachtig wandelgebied.

Door wie?

Diana van der Gaast YogaflowDiana van der Gaast (1964) is sinds 1994 yogadocent en o.a. opgeleid in Raja Yoga, Poweryoga, Yoga voor
ouderen, Kashmiryoga en Restorative Yoga. Daarnaast is zij ook mindfulness trainer. De laatste jaren kenmerken haar lessen zich steeds meer door een zacht en meditatief karakter.

Sinds 2012 is zij zich gaan specialiseren in Restorative Yoga, waarin mindfulness een belangrijk onderdeel is. Diana geeft les in verschillende yogastijlen, organiseert stilteretraites en workshops, en geeft twee keer per jaar een opleiding Restorative Yoga.

Jaarlijks begeleidt ze weekend- en weekretraites, waarin Restorative Yoga de hoofdrol speelt.

Mindfulness en yoga

’s Ochtends voor het ontbijt beginnen we de dag om 8 uur met eenvoudige, lichte Yoga. Oefeningen om het lichaam te strekken en soepel te maken. Met aandacht en met behulp van de adem die de bewegingen ondersteunt zorgen we voor een vitale start van de dag.

Bij de Mindfulness-oefening maken we contact met het lichaam en lichaamsgewaarwordingen, wat zorgt voor een extra verbondenheid met jezelf.
Mindfulness (opmerkzaamheid) is waartoe je bij alle beoefeningen wordt uitgenodigd dit weekend.

De Restorative (herstellende)Yoga-sessie  is  een  passieve yoga/meditatie-vorm  die  geen inspanning  vraagt.  Je lichaam  wordt  in  liggende  poses  ondersteund  door  kussens  en  dekens,  hierdoor  word   je  uitgenodigd om spierspanning  los   te  laten  en  diep  te  ontspannen. De   poses   worden   lang aangehouden  – soms  wel  tot 15 minuten- ,  zodat je van de  ‘doe-modus’  over kunt schakelen  naar de   ‘zijn-modus’. De focus is op de  ademhaling en  lichaamsgewaarwordingen, en d.m.v. het  uitnodigen  van  adembeweging kan er ruimte gecreëerd worden in gebieden waar spanning  voelbaar is. De hele les is gericht op het ontspannen van het lichaam en het verstillen van de geest.
Daarnaast zorgt de ondersteuning van kussens en dekens evoor  dat  er  een makkelijke overgave aan ‘niets doen’ kan ontstaan, zodat in die rust het parasympatische zenuwstelsel wordt geactiveerd.
Restorative  betekent herstellend. Het herstelt je lichaam van de effecten van dagelijkse en chronische stress. Deze vorm is dan ook  met name geschikt  bij  stress gerelateerde   klachten, en draagt bij  aan herstel van  een  blessure of  ziekte. Kortom, als je behoefte hebt aan zachtheid en ontspanning.

Kernwoorden voor dit weekend:
in stilte tot jezelf komen, zachtheid en rust, onthaasten en ontspannen.

 

Wat kun je verwachten?

Een heel weekend voor jezelf om uit te rusten, te herbronnen, bij te komen en op te laden. Vanuit de stilte kun je contact maken met je innerlijke vrijheid, creativiteit, rust en wijsheid, zodat je bewuste keuzes kan maken die bij jou passen.

Met behulp van yoga leer je stress signalen in je lichaam te herkennen zodat je er adequaat op kunt reageren. Restorative Yoga helpt je te verzachten, verstillen en vertragen.

Over het retraitecentrum

Het retraitecentrum in Egmond aan den Hoef functioneert volgens het ashram principe. Daarbij wordt verwacht dat de gasten bijdragen aan de verzorging en het mooi houden van de plek. Dat betekent dat iedereen in de ochtend een uurtje een voorkomend karweitje naar keuze uitvoert, bijvoorbeeld in het huishouden, in de tuin of keuken. De kamers zijn eenvoudig, badkamer en toilet worden gedeeld. Verwacht wordt dat de kamers worden achtergelaten zoals ze zijn aangetroffen. Graag je eigen linnengoed meenemen, dus lakens en handdoeken.

Hieronder een filmpje over het belang van retraites, wat gefilmd is in Frankrijk waar van 25 juli-31 juli 2021 mijn weekretraite i.s.m. Atyna Janse wordt gehouden.

hoe kom ik daar?

wanneer?

Aankomst vrijdag 20 november tussen 14.00 en 15.00 uur.

Kennismaking en uitleg programma om 16.30 uur. Daarna gaat de stilte in en beginnen we met het omschakelen naar vertraging en rust middels een lange Restorative Yoga les.

Vertrek zondagmiddag 22 november rond 15.30 uur. Eind de ochtend brengen we de kamer in de aangetroffen staat terug. 

informatie en aanmelden


Wat kost het?

€ 350,– pp in een eenpersoonskamer/gedeelde kamer als je samen komt. Badkamer, douche,  en toilet worden gedeeld. Accomodatie is eenvoudig.

€ 740,- voor een tweepersoons appartementje met eigen zitgelegenheid, keukentje, douche en toilet.

 

Wat is inbegrepen?

  • 2 ochtend yogalessen
  • 2 mindfulness sessies
  • 2 restorative sessies
  • Verblijf en vegetarische maaltijden
  • Koffie, thee
  • Wijn bij de avondmaaltijd

Exclusief reis- en annuleringsverzekering, reiskosten.

Inschrijven

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar Diana o.v.v. retraite 20-22 november, met je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer en of je een 1 of 2 prs. kamer (als je samen met iemand komt) wilt. Je krijgt dan een bevestigingsmail terug met de vraag om via onderstaande ‘knoppen’ je betaling te doen. Daarna is je inschrijving definitief.

Yogaflow Diana van der Gaast

Ontspanningsaudio ontvangen?

Vul je gegevens in en wij zenden de audio naar je toe. Plus, we gebruiken je gegevens om je yoga-inspiratie, tips, aankondigingen van workshops en informatie over de online programma's met Restorative Yoga, te sturen.

dit veld niet invullen s.v.p.

menu