fbpx

Mini Retraite
met yoga en paardencoaching in Gapinge-Zeeland

Een weekend vol rust en m.b.v. mindfulness, Lichte- en Restorative Yoga en paardencoaching ontspannen en opladen in het rustige Zeeland.

Zeer populaire retraite die altijd snel volgeboekt is.
Data voor 2023 zijn al bekend:
1, 2 en 3 sept 2023

Yogapraktijk Yogaflow

Mini Retraite 

Een retraiteweekend vol rust, stilte-momenten en inzicht in jezelf d.m.v de bijzondere combinatie van Paardencoaching en Yoga. Mindfulness is de verbindende factor tussen deze twee disciplines.

Wanneer?
– vrijdagmiddag t/m zondagmiddag  1, 2 en 3  september

Hoe ziet het weekend eruit?

Je even terugtrekken. Dat is wat we een ‘retraite’ noemen. Het biedt gelegenheid om bij te tanken of je te bezinnen. Soms raast ons leven te veel door om rustig te kunnen nadenken, of te kunnen voelen wat juist is. Het is een oeroude gewoonte om dan in retraite de rust en stilte op te zoeken en ruimte te maken voor iets nieuws.

Wij bieden een meerdaagse ervaring in het teken van rust en meditatie op een unieke buitenlocatie. De rode draad door de yoga en paardencoaching is Mindfulness: met zorgzame, vriendelijke aandacht aanwezig zijn bij alles wat je in het moment ervaart.

Tijdens diverse workshops yoga, mindfullness en coaching met paarden versterk je jouw vitaliteit en persoonlijke groei. Onder begeleiding van yogadocente Diana van der Gaast en Huberdien Westerweele, deskundige op het gebied van coaching met paarden (Paardenkracht naar Eigenkracht). Kom tot jezelf in de natuur van het Zeeuwse platteland en geniet van de heerlijke frisse, gezonde en zilte lucht.

De Lichte-, Restorative Yoga en mindfulness beoefening worden gegeven door  Diana.
Huberdien Westerweele begeleidt jou met de paardencoaching, die plaats vindt in groepsverband. Zaterdagmiddag bestaat de mogelijkheid om privé-sessies paardencoaching/Restorative Yoga/wandelcoaching/loopbaanbegeleiding/stoelmassage te boeken.

 

Het programma

Vrijdag eind de middag, na kennismaking en uitleg over het programma, beginnen we met Yoga en Mindfulness zodat je kunt landen in jezelf. Na het diner volgt de kennismaking met de paarden. Na al die Zeeuwse buitenlucht slaap je vast en zeker als een roosje.

Zaterdag beginnen we de dag om 8 uur met licht actieve yoga, wat zorgt voor extra verbondenheid met je lichaam en de stilte. Dit is behulpzaam om je wat makkelijker in contact te brengen met jezelf.
Na de yoga volgt het ontbijt. Tijdens deze retraite zullen we de ochtenden t/m het ontbijt daarom samen in stilte doorbrengen.
Daarna is het tijd voor paardencoaching.
Na de lunch kun je de middag naar eigen inzicht indelen, bijvoorbeeld een prachtige wandeling in de omgeving, een boek lezen of gewoon lekker niets doen! Of je kunt tegen betaling een een privé-sessie paardencoaching/wandelcoaching/Reiki/Restorative Yoga/stoelmassage boeken.
De Restorative sessie vindt eind van de middag plaats. 

Zondag starten we de dag wederom met yoga, ontbijt en paardencoaching met de groep.
Na de lunch maken we gezamenlijk nog een stiltewandeling zodat je mindful kunt genieten van de prachtige rustgevende omgeving.
Daarna ronden we het weekend af onder het genot van een kopje koffie of thee. Vertrek rond 15.30 uur.

 

Voor wie?

Voor maximaal 10 volwassen belangstellende die houden van eenvoud en het buitenleven.
Ervaring met yoga of kennis van paarden zijn niet nodig om deel te nemen. Zowel voor beginners als gevorderden zorgen wij voor een fijne invulling van het programma.
Iedereen is welkom!

Yogaflow Diana van der Gaast
retraite relax renew

waarom daar?

….om de rust en de ruimte, het mooie vergezicht over de paardenbak.
De natuurlijke omgeving helpt je totaal te ontspannen en in het nu te leven. De landelijke weidsheid van deze locatie zorgt voor rust en privacy.
En niet te vergeten de paarden: 4 stuks in totaal!

 

Door wie?

Diana van der Gaast Yogaflow
Diana van der Gaast (1964) is sinds 1994 yogadocent en o.a. opgeleid in Raja Yoga, Poweryoga, Yoga voor
ouderen, Kashmiryoga en Restorative Yoga. Daarnaast is zij ook mindfulness trainer. De laatste jaren kenmerken haar lessen zich steeds meer door een zacht en meditatief karakter.

Sinds 2012 is zij zich gaan specialiseren in Restorative Yoga, waarin mindfulness een belangrijk onderdeel is. Diana geeft les in verschillende yogastijlen, organiseert stilteretraites en workshops, en geeft twee keer per jaar een opleiding Restorative Yoga.

Jaarlijks begeleidt ze weekend- en weekretraites, waarin Restorative Yoga de hoofdrol speelt.

retraite relax renew

Huberdien Westerweele is werkzaam als register Coach & Counselor en Equine Assisted coach en oprichter/eigenaar van EigenKans en Paardenkracht naar EigenKracht.
Haar passie: liefde voor mensen, paarden en alle andere dieren. Ruime ervaring in het begeleiden van mensen met psychische problematiek, ondersteuning bieden op de leefgebieden, loopbaanbegeleiding en arbeidsre-integratie.

Mindfulness en yoga

’s Ochtends voor het ontbijt, buiten in de frisse lucht,  beginnen we de dag om 8 uur met eenvoudige, lichte Yoga. Oefeningen om het lichaam te strekken en soepel te maken. Met aandacht en met behulp van de adem die de bewegingen ondersteunt zorgen we voor een vitale, frisse start van de dag.
Mindfulness (vriendelijke opmerkzaamheid) is waartoe je bij alle beoefeningen wordt uitgenodigd dit weekend. Je maakt contact met je lichaam en de alles wat er te ervaren is in jou, wat zorgt voor een extra verbondenheid met jezelf.

De Restorative (herstellende)Yoga-sessie  is  een  passieve yoga/meditatie-vorm  die  geen inspanning  vraagt.  Je lichaam  wordt  in  liggende  poses  ondersteund  door  kussens  en  dekens,  hierdoor  word   je  uitgenodigd om spierspanning  los   te  laten  en  diep  te  ontspannen. De   poses   worden   lang aangehouden  – soms  wel  tot 15 minuten- ,  zodat je van de  ‘doe-modus’  over kunt schakelen  naar de   ‘zijn-modus’. De focus is op de  ademhaling en  lichaamsgewaarwordingen, en d.m.v. het  uitnodigen  van  adembeweging kan er ruimte gecreëerd worden in gebieden waar spanning  voelbaar is. De hele les is gericht op het ontspannen van het lichaam en het verstillen van de geest.
Daarnaast zorgt de ondersteuning van kussens en dekens evoor  dat  er  een makkelijke overgave aan ‘niets doen’ kan ontstaan, zodat in die rust het parasympatische zenuwstelsel wordt geactiveerd.
Restorative  betekent herstellend. Het herstelt je lichaam van de effecten van dagelijkse en chronische stress. Deze vorm is dan ook  met name geschikt  bij  stress gerelateerde   klachten, en draagt bij  aan herstel van  een  blessure of  ziekte. Kortom, als je behoefte hebt aan zachtheid en ontspanning. Er is een groepsles en je kunt je opgeven voor een privé-sessie (ter plekke af te rekenen á € 50,-), waarbij er met aanraking wordt gewerkt om plekken van spanning te helen.

Kernwoorden voor dit weekend:
tot jezelf komen, zachtheid en rust, onthaasten en ontspannen.

 

Wat kun je verwachten?

Een heel weekend voor jezelf om uit te rusten en op te laden. Vanuit de stilte kun je contact maken met je innerlijke vrijheid, creativiteit, rust en wijsheid, zodat je bewuste keuzes kan maken die bij jou passen.

Met behulp van yoga leer je stress signalen in je lichaam te herkennen zodat je er adequaat op kunt reageren. Restorative Yoga helpt je te verzachten, verstillen en vertragen.

Over de locatie

Deze rustig gelegen buitenlocatie wordt bewoond door 4 prachtige paarden, een hond en de eigenaren Huberdien en Jos. Ik, Diana kom de Yoga en Mindfulness verzorgen.  De kamers zijn eenvoudig, badkamer en toilet worden gedeeld. Eén kamer bevindt zich in het huis van Jos en Huberdien, één kamer is in het Tuinhuis en nog een aantal kamers bevinden zich in het vakantiehuis van de buren.

Je kunt bij aanmelding aangeven of je een kamer wilt delen of een privé-kamer wilt.

retraite relax renew

hoe kom ik daar?

wanneer?

Aankomst vrijdag tussen 16.00 en 17.00 uur.
Vertrek zondagmiddag rond 16.00 uur.

informatie en aanmelden

Wat kost het?

€ 395,– pp in een gedeelde twee-persoons kamer. Badkamer, douche,  en toilet worden gedeeld. Accomodatie is eenvoudig.

Mocht je in de buurt wonen en liever thuis slapen, dan ontvang je € 75,- korting en betaal je € 320,-

Wat is inbegrepen?

  • 2 ochtend yogalessen
  • 1 mindfulness stiltewandeling
  • 1 restorative yoga sessie
  • 2 groeps paardencoaching sessies
  • verblijf en vegetarische maaltijden
  • koffie, thee

Exclusief reis- en annuleringsverzekering, reiskosten.
Exclusief privé-sessies (€ 50,-) paardencoaching/restorative yoga /wandelcoaching/loopbaanbegeleiding/stoelmassage.

Inschrijven

Inschrijven/aanmelden voor de wachtlijst kan door een e-mail te sturen naar Huberdien (huberdien@eigenkans.nl) o.v.v. mini retraite september, met je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer.

retraite relax renew

Ontspanningsaudio ontvangen?

Vul je gegevens in en wij zenden de audio naar je toe. Plus, we gebruiken je gegevens om je yoga-inspiratie, tips, aankondigingen van workshops en informatie over de online programma’s met Restorative Yoga, te sturen.

dit veld niet invullen s.v.p.

menu