> ONLINE PROGRAMMA: VAN GESPANNEN NAAR ONTSPANNEN <
Je kunt je hier aanmelden en direct beginnen!

Retraiteweek in
Egmond aan den Hoef

Een week vol inspiratie en mindfulness in retraitecentrum de Cynham van 26 juli-1 augustus 2020

Yogapraktijk Yogaflow

Mindful restorative retraite

Een retraiteweek vol inspiratie, mindfulness, rust en restorative-sessies in retraitecentrum de Cynham in Egmond aan den Hoef van 26 juli -1 augustus 2020

Hoe ziet de week eruit?

Je even terugtrekken. Dat is wat we een ‘retraite’ noemen. Het biedt gelegenheid om bij te tanken of je te bezinnen. Soms raast ons leven te veel door om rustig te kunnen nadenken, of goed te voelen wat juist is. Het is een oeroude gewoonte om dan in retraite de stilte op te zoeken en ruimte te maken voor iets nieuws. Tijdens deze retraiteweek zullen de maaltijden in stilte worden doorgebracht.
De yoga en mindfulness beoefening in de ochtenduren worden gegeven door Atyna. Diana verzorgt in de namiddag de Restorative sessies.

We beginnen de dag om 8 uur met licht actieve yoga buiten in de tuin of onder de bomen om wakker te worden.
Na de yoga volgt het ontbijt.
Daarna gaan we in de ochtenduren aan de slag met mindfulness oefeningen die zorgen voor extra verbondenheid met je lichaam en de stilte. Deze zijn behulpzaam om je in contact te brengen met jezelf.

Na de koffie gaan we samen aan de slag om kleine klusjes te doen. Na gedane lichte arbeid staat de lunch voor ons klaar.

De middagen kan iedereen naar eigen inzicht indelen, bijvoorbeeld een prachtige wandeling in de omgeving of een duik in het meer of gewoon lekker niets doen!

Restorative sessie vindt eind van de middag plaats.

Iedere dag zal er gelegenheid gecreëerd worden om ervaringen te delen en vragen te stellen.

 

Voor wie?

Voor maximaal 11 volwassen belangstellenden. Ervaring met meditatie is niet nodig.

Yogaflow Diana van der Gaast

waarom daar?

….om de stille sfeer van het retraite-centrum. Het grenst direct aan de duinen en kijkt daar op uit.

Door wie?

Diana van der Gaast Yogaflow Frankrijk retraiteAtyna Janse, heeft zelf sinds 1990 intensief Okido yogalessen gevolgd en is in 2011 yogadocent. Gelijk daarna heeft zij ook haar bijscholing Business Yoga gedaan en geeft les en workshops in bedrijven vooral met stoelyoga waarbij mindfulness een belangrijk onderdeel is.

Tevens is zij zich vanaf 2008 intensief bezig gaan houden met spirituele filosofie en meditatie en geeft hier sinds een jaar ook les in. Tijdens deze wekelijkse satsangs (bijeenkomsten) worden onderwerpen besproken uit oude filosofische epossen die naar de dagelijkse praktijk van het leven worden vertaald. De filosofie heeft veel overeenkomsten met de yogafilosofie van Patanjali, ‘the godfather’ van yoga.

Diana van der Gaast YogaflowDiana van der Gaast (1964) is sinds 1994 yogadocent en o.a. opgeleid in Raja Yoga, Poweryoga, Yoga voor
ouderen, Kashmiryoga en Restorative Yoga. Daarnaast is zij ook mindfulness trainer. De laatste jaren kenmerken haar lessen zich steeds meer door een zacht en meditatief karakter.

Sinds 2012 is zij zich gaan specialiseren in Restorative Yoga, waarin mindfulness een belangrijk onderdeel is. Diana geeft les in verschillende yogastijlen, organiseert stilteretraites en workshops, en geeft meerdere keren per jaar een specialisatie Restorative Yoga voor docenten.

Het programma

’s Ochtends voor het ontbijt beginnen we de dag om 8 uur met eenvoudige, lichte Yoga buiten in de tuin. Oefeningen om het lichaam te strekken en soepel te maken. Met aandacht en met behulp van de adem die de bewegingen ondersteunt zorgen we voor een vitale start van de dag.

De Restorative (herstellende) sessie  is  een  meditatie-vorm  die  geen inspanning  vraagt.  Je lichaam  wordt  in  liggende  poses  ondersteund  door  kussens  en  dekens,  hierdoor  word   je  uitgenodigd om spierspanning  los   te  laten  en  diep  te  ontspannen. De   poses   worden   lang aangehouden  – soms  wel  tot 15 minuten- ,  zodat je van de  ‘doe-modus’  over kunt schakelen  naar de   ‘zijn-modus’. De focus is opde  ademhaling en  lichaamsgewaarwordingen, en d.m.v. het  uitnodigen  van  adembeweging kan er ruimte gecreëerd worden in gebieden waar spanning  voelbaar is. De hele les is gericht op het ontspannen van het lichaam en het verstillen van de geest.
Daarnaast zorgt de ondersteuning van kussens en dekens evoor  dat  er  een makkelijke overgave aan ‘niets doen’ kan ontstaan, zodat in die rust het parasympatische zenuwstelsel wordt geactiveerd.
Restorative  betekent herstellend. Het herstelt je lichaam van de effecten van dagelijkse en chronische stress. Deze vorm is dan ook  met name geschikt  bij  stress gerelateerde   klachten, en draagt bij  aan herstel van  een  blessure of  ziekte. Kortom, als je behoefte hebt aan zachtheid en ontspanning.
Kernwoorden: zachtheid en zelfzorg, onthaasten en ontspannen.

 

Wat leer je?

Gedachten leer je als gedachten te zien en niet als waarheid, ze te accepteren zoals ze zijn en te weten dat ze ook weer weggaan. Vanuit de stilte krijg je innerlijke vrijheid, rust en wijsheid, zodat je bewuste keuzes kan maken die bij jou passen.

Met behulp van yoga leer je stress signalen in je lichaam te herkennen zodat je er adequaat op kunt reageren. Restorative Yoga helpt je te verzachten, verstillen en vertragen.

Over het retraitecentrum

Het retraitecentrum in Egmond aan den Hoef functioneert volgens het ashram principe. Daarbij wordt verwacht dat de gasten bijdragen aan de verzorging en het mooi houden van de plek. Dat betekent dat je ongeveer eens in de twee dagen helpt bij de afwas en iedereen in de ochtend na de koffie een uurtje een voorkomend karweitje naar keuze uitvoert, bijvoorbeeld in de tuin of keuken.

Hieronder een filmpje over het belang van retraites, wat gefilmd is in Frankrijk.

De kamers zijn eenvoudig, badkamer en toilet worden gedeeld. Verwacht wordt dat de kamers worden achtergelaten zoals ze zijn aangetroffen. Bij voorkeur eigen linnengoed meenemen, dus lakens en handdoeken.

Hierdoor kunnen we een scherp geprijsd pakket aanbieden.

hoe kom ik daar?

wanneer?

Aankomst zondag 26 juli tussen half 4 en half 5.

Introductie om 17.00 uur. Om 19.00 uur is het diner.

Vertrek zaterdagochtend 1 augustus. Na het ontbijt brengen we de kamer in de aangetroffen staat terug. Daarna ben je vrij om te gaan voor of na de koffie.

informatie en aanmelden


Wat kost het?

€575,– pp in een gedeelde kamer of eenpersoonskamer. Badkamer, douche,  en toilet worden gedeeld.

Wat is inbegrepen?

  • 5 ochtend yogalessen
  • 5 mindfulness sessies
  • 5 restorative sessies
  • Verblijf en vegetarische maaltijden
  • Koffie, thee
  • Wijn bij de avondmaaltijd

Exclusief reis- en annuleringsverzekering, reiskosten.

Inschrijven

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@filosofieenmeditatie.nl o.v.v. retraite 26 juli-1 aug, je naam, adres, e-mail en of je een 1 of 2 prs. kamer wilt. Je krijgt dan een bevestigingsmail terug met de vraag om € 150,- aanbetaling te doen. Je inschrijving is dan definitief.

Yogaflow Diana van der Gaast

Ontspanningsaudio ontvangen?

Vul je gegevens in en wij zenden de audio naar je toe. Plus, we gebruiken je gegevens om je yoga-inspiratie, tips, aankondigingen van workshops en informatie over de online programma's met Restorative Yoga, te sturen.

dit veld niet invullen s.v.p.