Stiltedag

Stilte
‘In de stilte ontmoet je jezelf. Onze geest heeft stilte nodig om te herstellen en te verwerken. Stilte stelt ons in de gelegenheid om in contact te komen met onszelf en onze geest tot rust te laten komen. In ons soms jachtige leven gaan we maar door en doen het liefst nog meerdere dingen tegelijk. We zijn niet gewend stil te zijn of te vertragen en dus niet druk bezig te zijn. We doen vaak automatisch de radio of tv aan. Sommige mensen zijn zelfs bang voor de stilte. Zijn, op dit moment, met de adem, brengt ons op die oeroude stilte, achter het spel van gedachten en gevoelens.’
Uit: Waar je ook gaat, daar ben je (Jon Kabat-Zinn)

D.m.v. yoga en geleide (de begeleidster spreekt wel om de yoga en meditatie-instructies te geven) meditaties word je uitgenodigd om steeds meer te verstillen en tot jezelf te komen. Tot rust komen zonder afleiding van smartphone, computer, tv, radio, familie en vrienden. Je dagelijkse beslommeringen achter je laten en loskomen van dagelijkse gewoontes en automatische reacties. Eens even helemaal focussen op jezelf. Zodat je kunt voelen wat je nodig hebt in deze fase van je leven, in contact komen met je intuïtie, je innerlijke leiding.

Begeleiding
De dag wordt begeleid door Diana van der Gaast. Diana is een ervaren yogadocent (sinds 1994), opgeleid in verschillende yogastijlen, en mindfulnesstrainer. De zachte, eenvoudige yoga – Lichte Yoga en Restorative Yoga – tijdens deze dag is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden en gericht op introspectie en ontspanning.

Programma
va 10 uur: inloop, welkom met koffie en thee
10.30 uur: uitleg structuur van de dag, voorstellen, daarna start stilte
11.00 uur: geleide zitmeditatie, rek- en strekoefeningen en lichte/restorative yoga, ontspanning
12.45 uur: lunch
13.30 uur: geleide zitmeditatie
14.15 uur: stiltewandeling, daarna thee
15.00 uur: geleide liggende meditatie (bodyscan)
16.00 uur: afronding met thee, uitwisselen ervaringen
16.30 uur: op naar huis

Praktische zaken en prijs
Meenemen: matrasje, handdoek, plaid/deken, wandelschoenen (bij mooi weer maken we een stiltewandeling van 1/2 uur)
Kosten:  € 75,00 inclusief lunch (soep en brood), koffie en thee.