fbpx
Ontstress je rug, nek en schouders – BackMitra Workshop
Yogaflow Diana van der Gaast header

Datum & Tijd

Lokatie

Kosten

Aanmelden

Docente

Diana van der Gaast

  • Yogadocente,
    gespecialiseerd in Restorative Yoga
  • Mindfulness trainer
  • BackMitra trainer

Ontstress je rug, nek en schouders – BackMitra Workshop

Verbeter je houding, verminder pijn.

Ervaringsgerichte workshop waarin je met eenvoudige oefeningen en met het hulpmiddel ‘ de BackMitra’  de spanning uit je rug, nek en schouders kunt laten verdwijnen.  Rugpijn kan ontstaan door een verkeerde houding of door mentale stress. De spier die  het meest  te lijden heeft van spanning is de Monnikskapspier in de bovenrug. Als daar spanning zit, heeft dat een negatieve invloed op de hele rug en ook op de schouders en nek. Middels het gebruik van de BackMitra (vertaling is ‘vriend van je rug’) kan de spanning in de bovenrug worden losgelaten waardoor ook de schouders, nek en onderrug zich kunnen gaan ontspannen. Zelfs spanningshoofdpijn kan hiermee opgelost worden. De BackMitra is een rubberen strip waar je met de rug op komt liggen.
Naast fysieke oefeningen zullen we ook oefeningen doen die het zenuwstelsel kalmeren. Zodoende kun je zowel lichamelijke als mentale/emotionele stress aanpakken. Na de eenvoudige oefeningen voor je rug, nek en schouders zullen we naar het einde van de les toe ook nog rusten in een Restorative houding en afrondend een liggende ontspanningsoefening doen.

Je ontvangt via mail een PDF met de oefeningen zodat je die thuis ook nog kunt herhalen.

Doelen:
Leren je rug sterk en soepel te maken zodat je in het  dagelijks leven flexibel en pijnvrij kunt bewegen. Oefeningen leren om je Autonome Zenuwstelsel sterker te maken zodat je stressbestendiger wordt.

Locatie: Vlissingen, St. Jacobsstraat 8, bij Yoga Sadhana
Datum: 21-4-24, 10.15-12.30 uur

menu